Entertainment

Tim Douwsma kreeg doodsbedreigingen na #ikdoenietmeermee

26 januari 2021 11:36
Tim Douwsma Beeld © ANP

In de schaduw van Famke Louise (22) deed Tim Douwsma (33) in 2020 óók mee aan de actie #ikdoenietmeermee. In gesprek met 'Beau Monde' vertelt de zanger over de heftige periode die volgde.

"Er zijn ook dingen gestuurd naar mijn gezin, dat vind ik smakeloos en kwalijk"

Waar Famke Louise de zondebok van de actie werd na haar optreden in Jinek, kreeg ook Tim Douwsma een paar rake mentale klappen uitgedeeld door publiekelijk zijn vraagtekens te zetten bij het coronabeleid in Nederland. "Als je te maken krijgt met doodsbedreigingen, dan doet dat wel wat met je", vertelt Tim in het interview.

"Er zijn ook dingen gestuurd naar mijn gezin, dat vind ik smakeloos en kwalijk. Maar weet je, ik snap ook dat veel mensen zich angstig en onzeker voelen. Alleen is het wel belangrijk om kritisch te blijven. Ik heb vanuit mijn hart gesproken en vragen gesteld. That’s it, en daar sta ik nog steeds achter."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tim Douwsma legt uit: 'Wil coronadebat aanwakkeren'

Of de zanger nog een keer zich bij zo'n groepje zou scharen, houdt hij in het midden. "Er waren heel veel dingen onduidelijk, die we wilden aankaarten, wat ik gelukkig bij het programma Op1 heb kunnen toelichten." Ook bij RTL Boulevard reageerde hij al eerder op alle commotie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore