Entertainment

Musicaltalentenjacht Op Zoek Naar... terug op de buis

26 januari 2021 08:54 Aangepast: 26 januari 2021 13:02
Beeld © ANP

Na tien jaar keert de musicaltalentenjacht 'Op Zoek Naar...' terug op de buis. In een nieuwe serie gaat AVROTROS vanaf februari op zoek naar de vertolkster van Maria, het hoofdpersonage in de musical 'The Sound of Music'. Frits Sissing (57) is opnieuw de presentator van dienst, bevestigt een woordvoerder van de omroep na berichtgeving hierover in 'De Telegraaf'.

"Het is fijn dat we dit programma kunnen maken en de huiskamers in kunnen brengen, nu mensen al tijden niet naar het theater kunnen"

Tussen 2007 en 2011 werden in totaal vier seizoenen van Op Zoek Naar... gemaakt. Hierin werd naar de hoofdrolspelers voor de musicals Evita, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Mary Poppins en Zorro gezocht. Het programma werd een hit en leverde de doorbraak op van talenten als Brigitte Heitzer, Freek Bartels, Noortje Herlaar en Tommie Christiaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Barry Atsma en Noortje Herlaar krijgen tweede kindje

De nieuwe serie begint op 21 februari. Wie er in de jury zitten is nog niet bekend. Volgens de zegsvrouw komen er in ieder geval vier juryleden. In de eerdere edities beoordeelden onder anderen Willem Nijholt, Pia Douwes, Erwin van Lambaart en Paul de Leeuw de talenten.

Sissing liet in de afgelopen jaren al meerdere keren blijken dat hij een terugkeer wel zag zitten. Vorig jaar verwachtte de presentator echter geen snelle terugkeer. "Er wordt wel regelmatig over nagedacht en nostalgisch over gesproken, maar voorlopig lijkt het nog niet van de grond te komen", zei hij destijds.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musical Sing-a-Long na 15 jaar nog spannend voor Frits Sissing

"Ik vind het een feest dat Op Zoek Naar... terugkomt op tv én dat ik het weer ga presenteren", laat Sissing nu weten. "De vorige edities van het programma zijn echt een springplank geweest voor musicaltalent. Ik ben benieuwd naar de musicalsterren in Op zoek naar Maria. Het is fijn dat we dit programma kunnen maken en de huiskamers in kunnen brengen, nu mensen al tijden niet naar het theater kunnen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore