Entertainment

Inauguratie-ster Amanda Gorman tekent modellencontract

26 januari 2021 04:48 Aangepast: 26 januari 2021 11:01
Amanda Gorman Beeld © ANP

Dichter Amanda Gorman (22), die de show stal tijdens de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden vorige week, heeft een contract getekend bij IMG Models.

"Miljoenen kijkers waren omvergeblazen door Amanda"

De 22-jarige las tijdens de inhuldiging haar gedicht The Hill We Climb voor. Ze was de jongste dichter ooit die haar werk mocht laten horen tijdens de inauguratie van een Amerikaanse president, en miljoenen kijkers wereldwijd waren omvergeblazen: zowel over het gedicht als de uitvoering van Amanda.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amanda Gorman razend populair op social media na inauguratie

De populariteit van de Amanda bleek wel op haar social media; ze had voor de inauguratie zo'n 45.000 volgers op Instagram, inmiddels zijn dat er 3,1 miljoen. Na haar optreden werd ze door modevakblad WWD een nieuw style-icoon genoemd en Vogue meldde dat de opvallende rode hoofdband die ze tijdens de inhuldiging droeg nog diezelfde dag was uitverkocht. Ook was er veel interesse in de gele Prada-jas die ze in Washington D.C. droeg, een cadeautje van Oprah Winfrey.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze momenten van de inauguratie van Joe Biden gingen viral

Volgens The Hollywood Reporter wordt Amanda inmiddels vertegenwoordigd door flink wat doorgewinterde Hollywoodfiguren. Naast haar contract met IMG Models heeft ze ook een literair agent, een impresariaat en een entertainmentadvocaat.

Leco heeft tijdens de inauguratie niet alleen zijn blik geworpen op Amanda, maar óók op Jill Biden: wat vindt hij van haar stijl? Je ziet het hieronder.

ANP / RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore