Ga naar de inhoud
Entertainment

'Harry Potter-reeks wordt uitgebreid met tv-serie'

Emma Watson, Daniel Radcliffe en Rupert Grint in 'Harry Potter' Beeld © Warner Brothers

De Harry Potter-wereld wordt alsmaar uitgebreid. Na 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' wordt er gewerkt aan nóg meer magische taferelen rondom de tovenaar. 'The Hollywood Reporter' meldt dat er een serie wordt gemaakt van de boekenreeks van J.K. Rowling (55).

Er komt een live-action serie van Harry Potter, als we The Hollywood Reporter moeten geloven. Het Amerikaanse vakblad meldt dat de streaming service HBO Max in de vroege ontwikkelingsfase zit en binnenkort met meer komt. Dat zou betekenen dat ze nog op zoek zijn naar schrijvers om het verhaal om te toveren van een film naar show. Bovendien zou het nog onduidelijk zijn wie de nieuwe Harry zou gaan worden. 

'Lubbermans'
Lees ook:
'Lubbermans' kan niet naar zichzelf kijken in Harry Potter-films

Het zou in de lijn der verwachting zijn als er wél een serie komt. Het eerste boek uit de reeks, Harry Potter en de steen der wijzen, heeft wereldwijd maar liefst 500 miljoen kopieën verkocht. De historische verkoopcijfers maakten dat Warner Brothers het wel zagen zitten om er een filmreeks van te maken, waarvan de eerste in 2001 verscheen. Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint kregen hun grote doorbraak dankzij de ongekende populariteit van de film.