Ga naar de inhoud
Entertainment

Heel Holland Bakt-kijkers in mineur na het vertrek van Daniel

Daniel in Heel Holland Bakt Beeld © Heel Holland Bakt uitzending 24-01-2021

Ruim drie miljoen mensen keken zondagavond toe hoe publiekslieveling Daniel (30) bruut naar huis werd gestuurd in 'Heel Holland Bakt'. Waar de thuisbakker normaal gesproken de sterren van de hemel bakt in de afleveringen, is hij niet goed genoeg om het tot de volgende aflevering te schoppen. Tot grote spijt van menig kijker.

"Hoezo ga ik Daniels zwoele Duitse accent zo missen?"

Fanatiek twitterend Nederland heeft de Oostenrijker en z'n heerlijke accent namelijk al wekenlang in de armen gesloten. Met zijn pannenkoekentaart en kano's weet Daniel niet zo uit te blinken als de concurrerende thuisbakkers doen en moet hij gedwongen het veld ruimen. 

Het afscheid van zijn bakvrienden valt hem zwaar, zo vertelt hij op de website van Heel Holland Bakt. "Je hebt in al die weken een band opgebouwd en dan voelt het heel vreemd dat je juist op zo’n moment op afstand moet blijven van elkaar. We konden elkaar bij het afscheid niet omhelzen en zelfs geen hand geven."

Oven
Lees ook:
Oven voorverwarmen: Heel Holland Bakt nog vijf seizoenen te zien

Daniel weet nog precies het moment te herinneren, waarop hij wist dat het einde oefening was. "Ik vond het leuk om traditionele Nederlandse recepten te maken zoals een kano, die had ik nog nooit gebakken. Maar Elizabeth zag dat ik de vormpjes niet had meegebakken toen ze in de oven stonden. En toen was het al te laat." 

Zoals je hebt gezien waren de kano's echt niet meer te redden. "De andere bakkers hadden het allemaal heel netjes gedaan en dan weet je dat het afgelopen is. Voor mij was het een goed moment om naar huis te gaan."

HHB-kijkers
Lees ook:
HHB-kijkers liggen in een scheur door Europese misbaksels

Sommige kijkers zitten in zak en as door het vertrek van Daniel. 'Neeeeeeee, niet Daniël!' schrijft een kijker nadat de jury heeft gesproken. 'Hoezo ga ik Daniels zwoele Duitse accent zo missen?' vraagt iemand anders zich af.