Ga naar de inhoud
Entertainment

Zó weten kandidaten van WIDM dat de opdracht voorbij is

Beeld © Wie is de Mol? / AVROTROS

De kandidaten van 'Wie is de Mol?' gaan tijdens de opdrachten vaak volledig op in het spel, waar meestal een tijdslimit aan zit. Hoe weten de deelnemers eigenlijk dat de tijd voorbij is? Presentator Rik van de Westelaken (49) legt het in geuren en kleuren uit in de 'Wie is de Mol? Podcast'.

"Hij houdt al 21 jaar lang de tijden van de opdrachten bij op een horloge dat hij ooit voor de allereerste reeks heeft gekocht"

Volgens de presentator is het antwoord heel simpel: de tijd wordt omgeroepen. Rik vertelt dat het de regisseur van het programma, Rick McCullough, is die de tijd bijhoudt en een gil geeft wanneer de opdracht voorbij is. "Waar je ook staat op de set, je hoort het", lacht Rik, want hun regisseur heeft nogal een harde stem.

Florentijn
Lees ook:
Florentijn Hofman over WIDM?: 'Ik heb veel mensen teleurgesteld'

"Hij houdt al 21 jaar lang de tijden van de opdrachten bij op een horloge dat hij ooit voor de allereerste reeks heeft gekocht", gaat Rik verder. "Het is een horloge met een hele goede secondewijzer en minutenwijzer, zodat hij precies weet hoeveel speeltijd er nog is."

Daarnaast krijgen de kandidaten ook tussendoor te horen hoelang ze nog hebben. "Maar dat laten we natuurlijk niet in de montage horen."

Dus
Lees meer:
Dus dít was de functie van de vreemdelingen in Wie is de Mol?

Het liefst willen de kandidaten natuurlijk zo veel mogelijk spellen uitvoeren. Niemand wil dan ook al eerste naar huis. Toch overkwam het Remco. In onderstaande video blikt hij terug op zijn Wie is de Mol?-avontuur.

WIDM-afvaller Remco: 'Wilde niet de Mol zijn'

02:07