Ga naar de inhoud
Entertainment

Andries Tunru maakt parodie verlies Slimste Mens met Rob Kemps

Beeld © YouTube-kanaal Andries Tunru

Andries Tunru (30) had de zege voor het grijpen, maar uiteindelijk werd Snollebollekes-zanger Rob Kemps (35) dit jaar tot De Slimste Mens gekroond. De cabaretier verloor door een vraag over Willeke Alberti (75), waarop hij haar nummer 'Samen Zijn' heeft uitgebracht, met bijbehorende videoclip.

"Natuurlijk had ik liever zelf gewonnen, maar als je dan tóch tweede wordt, dán achter Rob"

In de video brengt Andries een serenade aan Rob onder zijn raam. Hij wordt daarop binnengelaten in het huis van de winnaar en de cabaretier krijgt even mee hoe het is om de Slimste Mens te zijn. Hij krijgt een Snollebollekes-pak aangemeten, verliest tijdens het Slimste Mens-bordspel en de twee hebben de grootste lol samen. Het telefoontje van de derde finaliste, Emma Wortelboer, wordt dan ook weggedrukt. 

Dít
Lees meer:
Dít is de winnaar van De Slimste Mens

"Natuurlijk had ik liever zelf gewonnen, maar als je dan tóch tweede wordt, dán achter Rob. Zo'n ongelofelijk slimme en lieve gast", aldus de cabaretier. "Het bloed stroomt als cabaretier waar het niet gaan kan, dus toen ik de dag na de opnames bedacht om deze clip te schieten was hij ook gelijk volledig aan boord."

Rob Kemps won vrijdagavond De Slimste Mens. Hij volgt daarmee NOS-nieuwslezer Astrid Kersseboom op. Zij wist vorig seizoen operazangeres Francis van Broekhuizen en sportverslaggever Jeroen Grueter in de finale te verslaan. De zanger kreeg vooral veel lof vanwege zijn positieve en vrolijke houding, zo ook van bekende Nederlanders.

Astrid Kersseboom was bang door de mand te vallen in Slimste Mens

02:08
Rob
Lees ook:
Rob Kemps neemt het op voor Slimste Mens-concurrent Tijl

'Gefeliciteerd Rob Kemps, 'collega', met je terechte overwinning!', schrijft Maik de Boer onder een foto van hen samen op Instagram. Ook uit de koninklijke familie komt een felicitatie. 'Geweldig. Goed gedaan!! Gefeliciteerd', schrijft Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau.

Rob
Ook leuk:
Rob Kemps laat De Slimste Mens-kijker lachen om G-spot grapje

Journaliste Nynke de Jong pleit ervoor dat de zanger de 4 mei-lezing voor zijn rekening neemt. Weervrouw en oud-concurrente Helga van Leur is vooral opgelucht dat hij heeft gewonnen. 'Dat ik De Slimste Mens uitgespeeld ben door de uiteindelijke winnaar Rob Kemps van de Snollebollekes verzacht de pijn een beetje.'

Aafke Romeijn is blij dat het clichébeeld van Kemps' muziekgenre, carnavalsmuziek, met de winst wordt ontkracht. 'Wel mooi dat die van Snollebollekes De Slimste Mens heeft gewonnen', schrijft de muzikante en schrijfster. 'Waarom? Nou, omdat ieder muziekgenre zo zijn clichébeeld heeft. Mooi als dat ontkracht wordt.'