Ga naar de inhoud
Entertainment

Anouk in The Voice geëmotioneerd door bijzondere versie 'Hallelujah'

Beeld © The Voice

De 21-jarige Dani van Velthoven doet niet alleen mee aan 'The voice of Holland' om zijn eigen stem te laten horen, ook wil hij het geluid zijn voor iedereen die wordt veroordeeld om wie ze zijn. Zijn prachtige boodschap weet zowel de kijker thuis, als de coaches te raken.

"Ik voelde het gelijk in mijn lichaam en dat gebeurt niet heel erg snel"

Dani is niet alleen zanger en danser, sinds kort geeft hij ook Nederlandse les aan LGBT-vluchtelingen. Hoewel het feit dat hij op jongens valt geen enkel probleem is voor zijn moeder, weet Dani dat niet iedereen even geaccepteerd wordt. "Mijn allereerst vriendje kwam uit Syrië. Toen heb ik voor het eerst van dichtbij meegemaakt om homo te zijn in een Midden-Oosterse gemeenschap", vertelt hij openhartig.

"Ik vond dat zo verschrikkelijk en dat greep me zo erg aan. Hij was onterfd en later was hij met een meisje verloofd: allemaal om zijn familie te pleasen (...) Ik wil dat ze weten dat ze niet alleen zijn."

Glennis
Lees ook:
Glennis Grace was bijna coach in huidige seizoen The Voice

Ook zijn huidige vriend is als vluchteling naar Nederland gekomen omdat het in zijn geboorteland illegaal is om van een man te houden. "Ik wil de mensen die uit die landen komen - die niet eens weten hoe het is om in een land te zijn waar dat gewoon mag, ik wil er voor hen zijn en hen helpen", aldus Dani. Hij draagt de auditie op aan iedereen die niet zichzelf mag zijn.

Het nummer dat hij heeft uitgekozen is 'Hallelujah', van Leonard Cohen. Alleen geeft Dani er een Arabisch tintje aan. "Het is een soort token van respect naar religie: je hoeft niet homofobisch te zijn omdat je religieus bent."

Anouk
Ook leuk:
Anouk niet gediend van 'versiertruc' Ali B in The Voice

Anouk drukt als eerste voor zijn zangkunsten en wil dolgraag met hem naar de finale. "Ik werd zó blij van jouw stem. Ik voelde het gelijk in mijn lichaam en dat gebeurt niet heel erg snel", vertelt ze hem overduidelijk met een brok in haar keel. "Het was soms zo klein en heel fragiel (…) Het was gewoon heel fijn om naar te kijken en naar te luisteren."

Anouk is niet altijd even enthousiast over de deelnemers. Eerder dit seizoen had ze nog felle kritiek op een aantal kandidaten.

Voice-kandidaten gaan in op felle kritiek Anouk

03:16