Entertainment

Outlander-fans opgelet: seizoen 5 komt er volgende maand aan

22 januari 2021 17:01
Outlander Beeld © ITV

Fans van Netflix-hit 'Outlander' hebben lang geduld moeten hebben, maar er is ein-de-lijk goed nieuws. De streamingdienst kondigt aan dat seizoen vijf van de serie binnenkort echt te zien is.

Net als de voorgaande seizoenen nemen de makers hun tijd om een goed seizoen in elkaar te draaien, maar het wachten wordt bijna beloond. Op 17 februari 2021 staat Outlander seizoen vijf op Netflix en gaat het verhaal van de Britse dramaserie verder. Het vorige seizoen verscheen meer dan een jaar geleden, in november 2019.

Klein detail: dit seizoen is het kortste seizoen tot nu toe. Waar voorgaande seizoenen bestonden uit dertien tot zestien afleveringen, telt seizoen vijf er maar twaalf. Beter iets dan niets, toch?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Outlander-acteurs krijgen eigen reisprogramma over Schotland

In de trailer krijgen we alvast een voorproefje van de komende twaalf afleveringen. Je ziet hoe gouverneur William Tryon een beroep doet op Jamie Fraser om zichzelf zo toch te mengen in de oorlog. Dat is voor Claire echter de grootste nachtmerrie.

Het vijfde seizoen is gebaseerd op het boek The Fiery Cross. Dat boek is het vijfde deel van de boekenreeks waar de gehele serie op gebaseerd is. In de trailer is te zien hoe de Frasers alle zeilen bij moeten zetten om hun hebben en houden in Amerika te beschermen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore