Entertainment

Wendy van Dijk is 50: dit zijn de hoogte- en dieptepunten uit haar leven

22 januari 2021 07:26 Aangepast: 22 januari 2021 09:46
Wendy van Dijk Beeld © ANP

Hieperdepiep Hoera! Wendy van Dijk mag vandaag maar liefst vijftig kaarsjes uitblazen. De hoogste tijd om de balans op te maken en terug te blikken op haar spraakmakende leven.

Wendy is al vanaf toen ze klein was hard aan haar carrièreweg aan het timmeren. Ze groeide op in Weesp en al op 12-jarige leeftijd maakte ze haar televisiedebuut in het AVRO-programma Zeezout. Vanaf toen kwam ze in een sneltrein aan succes terecht. Na het programma Wat jij niet ziet besloot ze een dansopleiding te volgen - die ze in korte tijd afrondde - waarna ze danste in een show van Lee Towers en drie jaar de wereld rondreisde met de André van Duin Revue. Daarna werd ze aangenomen als danseres bij Haddaway, dat over de hele wereld reisde. "Dansen was mijn allergrootste passie, maar de revueshows werden musicals en aangezien ik niet kon zingen, liep de weg van het showballet dood", vertelde Wendy indertijd aan Het Parool. "Ik wilde het acteren oppikken, maar kreeg ook een baan als assistente bij Wie Ben Ik?" Zo was haar baan als presentatrice geboren. 

Een van haar succesvolste programma's was Ushi en Van Dijk, waarin het typetje Ushi Hirosaki, een wat naïeve Japanse journaliste, bekende personen interviewde. Van het programma werden wegens succes vervolgseries gemaakt in combinatie met Ushi en andere types zoals Dushi en de familie Leenders. Ook besloot ze in 2009 een nieuw personage te introduceren: de Antilliaanse Lucretia. Met dit figuur hield ze BN'ers voor de gek door zich voor te doen als een presentatrice van TeleCuraçao. Later werd de moeder van twee kinderen overladen met kritiek. "Ik denk dat Ushi niet meer kan. We leven in een tijd waarin ontzettend veel aandacht is voor discriminatie. Mensen zullen Ushi of Dushi stigmatiserend vinden, in plaats van dat ze er de grap van inzien", vertelde ze in de Avrobode in de zomer van 2017. "Bij alles wat je doet ben je nu racistisch. Het is een heel gevoelige wereld geworden. Dushi was al op het randje. Daar kwamen al wel wat problemen van."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Wendy van Dijk geniet ervan mensen in de maling nemen

Toen Wendy achttien jaar geleden bekend stond als dé tv-babe van SBS6 (toen 31), was ze ook nog eens samen met Nederlands' knapste zanger: Xander de Buisonjé (toen 29). Zij zouden samen in het huwelijksbootje stappen en het koppel was zó prachtig dat er zelfs werd gezegd dat het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima er niets bij zou zijn. Totdat de roddelbladen berichtten over Xanders escapades buiten de deur, die hij aan Wendy zou hebben opgebiecht. Daarna liet hij voor het oog van de hele natie Wendy voor het altaar staan: slechts drie dagen voordat ze zouden trouwen, blaast hij het huwelijk af en zet hij haar zwanger en wel aan de kant.

Ondanks dit vreselijke einde van hun relatie houdt Wendy er wel een prachtig baby'tje aan over. Op 10 februari 2003 kwam daar de knappe Sem van Dijk op de wereld, die net zoals zijn moeder entertainment-genen in zijn lichaam heeft. Zo maakt de op dit moment 17-jarige zijn eigen muziek en heeft hij onlangs zelfs getekend bij artiestenbureau NAMAN.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Wendy van Dijk wint slag om failliet fitnessbedrijf DISQ

In 2014 was Wendy weer volop gelukkig in de liefde: ze stapte in het huwelijksbootje met oud-RTL baas Erland Galjaard. De veelbesproken bruiloft vond plaats op Ibiza, waar ze in totaal tachtig gasten lieten overkomen naar het eiland. Het leek een sprookje, zo ook toen hun huwelijk werd bekroond met een prachtige dochter Lizzy, die net zoals haar halfbroer en haar moeder helemaal de entertainment-genen in zich heeft. Zo straalt ze al sinds enige tijd op het bekende platform TikTok, kwam ze meermaals in de video's van haar moeder en stond ze zelfs met Wendy op de cover van haar blad. 

De presentatrice is een ware ondernemer en het verraste dan ook niemand toen ze in 2014 een merk had opgebouwd dat stond voor gezondheid, sportiviteit en geluk. Zo kwam ze op het idee om in 2015 het glossy tijdschrift Wendy uit te geven, dat al snel een heel groot succes bleek te zijn. "Het was echt een heel groot succes. Ik heb niet anders meegemaakt, zonder op te scheppen, dan dat hij overal was uitverkocht", vertelde ze toentertijd aan RTL Boulevard. De eerste Wendy was binnen een mum van tijd uitverkocht, wat betekent dat maar liefst 177.000 mensen een exemplaar hadden opgepikt bij de lokale bladenboer. Helaas hield het magazine na vijf jaar op met bestaan. "Wij hebben ervoor gekozen om een digital first-bedrijf te worden, om zo onze doelgroep nog beter te bereiken", legde de actrice uit op haar website. 

In 2018 ontmoette Wen de charismatische sportinstructeur Robbert Boekema, de uitvinder van de Disq. Samen richtten Robbert en Wendy in september 2018 het bedrijf Disq Mobile Gym Nederland op, waarbij ze dat handzame apparaat inzetten om sportievelingen thuis te laten trainen zonder apparatuur van een sportschool. Ieder van de partijen investeert enkele tonnen in het bedrijf, en krijgt daarvoor de helft van de aandelen. Later blijkt het bedrijf echter failliet te gaan, wat volgens Wendy heeft geleid tot huwelijksperikelen tussen haar en Erland. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Wendy van Dijk in de watten gelegd na operatie aan knie

Twee jaar geleden leek het droomhuwelijk van Wendy en Erland op de klippen te lopen en besloot het stel zelfs apart van elkaar te gaan wonen. De geruchtenmachine draaide overuren, maar volgens Albert Verlinde zou het komen doordat Wendy als een blok zou zijn gevallen op de man met wie ze samen het bedrijf Disq runde. Volgens de presentatrice was dat niks behalve een hardnekkig gerucht en zou het faillissement een van de redenen zijn dat Erland en Wendy uit elkaar gingen. "Als het op een ander vlak niet zo fijn gaat, en dit was bedrijfsmatig, dan brengt dat hoe dan ook een enorme druk met zich mee. Ook in de thuissituatie. Daar wordt iedereen geraakt", vertelde ze toentertijd aan het AD. 

De kroon op Wendy's werk was toch wel toen ze maar liefst negen jaar werkzaam was bij The Voice Of Holland. Samen met Martijn Krabbé presenteerde ze het populaire zangprogramma, waarvoor ze zelfs De Gouden Televizierring won. In 2019 liep haar contract bij RTL echter af en besloot ze over te stappen naar Talpa, waardoor haar avontuur bij The Voice ook ten einde liep. "Eenmaal thuis voelde ik me heel eenzaam en verdrietig", vertelde ze indertijd in Wendy. "Ik heb wel goed afscheid genomen." Toen ze voor Talpa koos, was het nog onzeker waar de The Voice naartoe zou verhuizen. "Ik was mijn houvast kwijt, ook privé", waarmee ze doelde op de roerige tijden tussen haar en de 52-jarige Erland Galjaard. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Wendy van Dijk geniet van gezinsvakantie na DISQ-rel

En alsof Wendy het niet zwaar genoeg had, zorgde het blad &C ook nog eens voor de nodige ophef, toen ze met een artikel voor verwarring zorgde door aan te kondigen dat Wendy van Dijk in het blad praatte over haar cokeverslaving. Het stuk ging echter niet over dé Wendy van Dijk, maar over een onbekende vrouw met dezelfde naam. Om onduidelijke redenen had het blad van Chantal Janzen dat detail er niet bij vermeld. 'We bieden onze welgemeende en oprechte excuses aan presentatrice Wendy van Dijk aan voor de onterechte en pijnlijke associaties die hierdoor ontstaan zijn', liet het blad weten. Een klein dieptepuntje dat gelukkig gauw werd rechtgezet dus. Bij SBS heeft de presentatrice het in elk geval goed naar haar zin, zo liet ze onlangs nog weten aan RTL Boulevard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore