Entertainment

Rapper Azealia Banks ontkent eten kat, maar choqueert opnieuw

21 januari 2021 12:50
Azealia Banks Beeld © Getty Images

Azealia Banks (29) doet al sinds 2011 veel stof opwaaien en al staat ze sinds een paar jaar veel minder in de spotlights dan voorheen, de laatste tijd haalt ze weer geregeld de nieuwskoppen. De rapper beweerde vorige week bijvoorbeeld haar dode kat te hebben opgegraven, gebakken en gegeten. Maar daar blijft de zotheid niet bij: in een nieuw interview ontkent ze haar eerdere opmerkingen stellig, om vervolgens te pronken met een kinderschedel die ze ter decoratie in huis heeft.

"Ik heb dat absoluut niet gegeten"

Ook al plaatste ze zelf dat ze haar overleden kat Lucifer had opgegraven om 'm op te eten, nu beweert Azealia - die je kunt kennen van haar hit '212' van tien jaar terug - dat hier niets van waar is. De Amerikaanse rapper was virtueel te gast bij het Australische programma The Kyle and Jackie O Show om de geruchten recht te zetten. In de uitzending deed ze echter opnieuw bijzondere uitspraken. Zo vertelde ze dat ze de schedel van een 6-jarig meisje dat overleed aan hoofdletsel in haar bezit heeft. Azealia vond de hersenpan op een 'wetenschappelijke onderzoekssite'. 

Azealia Banks met de kaak van haar kat (L), hoe ze haar kat opgroef (M) en met haar kinderschedel (R) Azealia Banks met de kaak van haar kat (L), hoe ze haar kat opgroef (M) en met haar kinderschedel (R)
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Azealia Banks gaat viral na opgraven en koken overleden kat

"Ik denk dat de energie van een mens bewaard wordt in de botten", legt Azealia uit over het opmerkelijke ornament. Ook gaf ze toe erg 'te houden van botten' en 'het hiernamaals enorm te respecteren'. Maar het lijkje van haar kat gaat ook haar een stap te ver. "Ik heb dat absoluut niet gegeten", verklaart de rapper. "Allereerst omdat ik nooit een kat zou eten die al drie maanden dood is." Ze had het overleden beestje wél opgegraven en gekookt, omdat ze groot fan is van taxidermie en het dier dus wil opzetten. Kan 'ie mooi naast de mensenschedel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Azealia Banks niet onder de indruk van Zweden

Afgelopen week kwam Azealia onder vuur te liggen om haar plannen met haar dode kat. Op Instagram deelde ze beelden waarbij ze het lijkje opgroef, het in de pan mikte en begon te roeren. 'Mijn lieve katje. Dankjewel voor alles. Je bent een legende, een icoon', schreef de rapper bij het verontrustende filmpje dat inmiddels verwijderd is. Vervolgens liet ze weten oorbellen te willen maken van de kaken van haar kat. 

Azealia's doorbraak in 2011 met het genoemde '212' had een opstap naar een grote carrière moeten zijn, maar van die toekomstdroom kwam niets terecht. De rapper raakte verwikkeld in allerlei vetes met andere artiesten, deed op zijn zachtst gezegd bijzondere uitspraken en werd beschuldigd van het jatten van liedjes en melodielijnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore