Ga naar de inhoud
Entertainment

Ruud de Wild gaat lijsttrekkers aan de tand voelen

Ruud de Wild (51) gaat een nieuw televisieprogramma van de KRO-NCRV presenteren. In 'Ingelijst' interviewt de radio-dj lijsttrekkers van verschillende politieke partijen en onderzoekt hij de soundtrack van hun leven. Aan het eind van het programma maakt de presentator ook nog schilderij voor de gast. "In 'Ingelijst' wil ik op zoek gaan naar de werkelijke gelaagdheid van de politicus en die op een grafische manier weergeven", zegt Ruud.

"Dit werk moet een letterlijke blauwdruk worden van de hoofdpersoon"

In zijn atelier in Amsterdam gaat Ruud een persoonlijk gesprek aan met de politici over hun leven, drijfveren en ambities en de invloed die muziek daarbij op hen heeft. Bij welk nummer hebben de gasten een mooie herinnering en bij wie staat er onder werktijd muziek op? Ook luisteren de lijsttrekker en NPO Radio 2-dj samen naar het lijflied van de politicus.

Ruud
Lees ook:
Ruud de Wild luidt nieuwe jaar op heel bijzondere wijze in

Als afsluiter maakt Ruud een schilderij voor de politicus, dat volgens de dj de lijsttrekker typeert. "Muziek is de rode draad in mijn leven, dus ook in mijn kunst. Iedereen heeft wel een bepaalde quote of zin uit een song wat het de soundtrack van zijn of haar haar leven maakt", zegt de presentator die uitkijkt naar de start van het programma op maandag 22 februari. "Dit werk moet een letterlijke blauwdruk worden van de hoofdpersoon."

Onder anderen Sigrid Kaag (D66), Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilian Marijnissen (SP) komen bij Ruud in zijn atelier langs. Ook Thierry Baudet (FvD) is te gast. Het is nog maar de vraag of hij Ava Max op zijn lijstje heeft staan.

Opgeknapte
Lees ook:
Opgeknapte Ruud de Wild kan terug naar de radiostudio