Entertainment

Greta Thunberg pakt Trump op hilarische wijze terug op Twitter

20 januari 2021 18:46 Aangepast: 21 januari 2021 12:15

De Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg (18) heeft de vertrekkende Amerikaanse president Trump op Twitter flink teruggepakt. Bij zijn vertrek uit het Witte Huis twitterde de wereldberoemde tiener: 'Hij lijkt een heel gelukkige oude man die uitkijkt naar een stralende en prachtige toekomst. Zo leuk om te zien!' Daarbij plaatste ze een foto van Trump die voor het Witte Huis in een helikopter stapt.

"Ze lijkt een heel gelukkig jong meisje dat uitkijkt naar een stralende en prachtige toekomst"

Trump had in 2019 in een tweet bijna dezelfde woorden gebruikt over Greta, om met haar de spot te drijven: 'Ze lijkt een heel gelukkig jong meisje dat uitkijkt naar een stralende en prachtige toekomst. Zo leuk om te zien!' Hij reageerde daarmee op een zeer emotionele toespraak van Thunberg voor de Verenigde Naties in New York, waarin ze waarschuwde voor klimaatverandering.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK

Greta Thunberg steekt draak met Donald Trump

De 18-jarige Thunberg stak al eerder de draak met de opmerking van Trump. Een dag na zijn opmerking veranderde ze haar omschrijving op Twitter naar: 'een heel gelukkig jong meisje dat uitkijkt naar een stralende en prachtige toekomst'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore