Entertainment

Kim Kardashian dringt aan: drugscrimineel krijgt gratie

20 januari 2021 18:35 Aangepast: 20 januari 2021 19:01
Beeld © Getty Images

Oud-president Donald Trump (74) heeft op de laatste dag van zijn ambtsperiode meerdere gevangenen gratie verleend, onder wie Chris Young. Voor Kim Kardashian (40) betekent dat een succes. De realityster drong er eerder bij Trump op aan om Young vrij te laten. Hij werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege drugsmisdrijven.

Het is niet voor het eerst dat een Amerikaan gratie krijgt van de president na aandringen van Kardashian. Eerder pleitte ze ook voor de vrijlating van Alice Marie Johnson, die in 1996 werd veroordeeld voor haar betrokkenheid bij cocaïnehandel in Memphis. Ook zij kreeg een levenslange celstraf opgelegd, maar kreeg in augustus gratie van Trump.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Kim Kardashian opnieuw onder vuur na 'asociale' post op Instagram

Chris Young mag nu dus net als Johnson van zijn vrijheid genieten. De advocaten van Young beschrijven hem als een "intelligent, positief persoon die nu de volledige verantwoordelijkheid voor zijn daden neemt". Het Witte Huis is daar, met Trump nog als president, in meegegaan.

Het gebeurt vaker dat aftredende Amerikaanse presidenten voor het eind van hun ambtsperiode gratie verlenen aan gevangenen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore