Ga naar de inhoud
Entertainment

Dennis Schouten weg bij Radio Veronica Inside: 'Chantage'

Dennis Schouten Beeld © ANP

Het online programma 'Roddelpraat' komt Dennis Schouten duur te staan. De 25-jarige heeft van Talpa te horen gekregen dat hij kan vertrekken bij 'Radio Veronica Inside', omdat hij niet wil stoppen met de rubriek die hij samen met Jan Roos (43) presenteert. Talpa heeft een eigen kant van het verhaal.

"Het heeft me echt verbaasd hoe ik onder druk werd gezet"

Wilfred Genee reageert op ontslag Dennis Schouten

01:09

Dennis werd op het matje geroepen door Paul Römer, de managing director radio en televisie van Talpa. De online show Roddelpraat schoot in het verkeerde keelgat van de Talpa-directie en daarom wilden ze de presentator ertoe dwingen om ermee te stoppen. Toen Dennis ervoor koos om dat niet te doen, werd hem de deur gewezen. Dat houdt in dat hij niet meer welkom is als verslaggever bij Radio Veronica Inside

Dennis
Lees ook:
Dennis Schouten over Famke Louise bij Jinek: 'Het was zielig'

"Het was erg intimiderend", vertelt Dennis over het gesprek met Paul in een statement. "Het voelde als chantage terwijl ik niet eens onder contract sta bij Talpa. Ik moest met spoed naar hem toekomen om vervolgens te horen dat ik ergens mee moet stoppen waar hij helemaal niet over gaat. Het heeft me echt verbaasd hoe ik onder druk werd gezet. Dat verwacht je niet van zo'n man." Dennis zal Roddelpraat blijven maken met zijn co-host Jan Roos. "Het vrije woord is belangrijker dan ooit", stelt hij. 

Radio Veronica laat in hun statement het volgende weten: "Wij hebben Dennis Schouten gezegd dat we alleen met hem willen blijven werken wanneer hij zich niet meer bezighoudt met content die zich onderscheidt door smakeloze grappen en het kwetsen van mensen. Daar willen wij ons niet mee associëren. Die toezegging heeft Dennis niet willen doen, wat betekent dat de samenwerking met hem nu is beëindigd."