Ga naar de inhoud
Entertainment

Birgit Schuurman: 'Moest eerst m'n scheiding boven zien te komen'

Arne Toonen en Birgit Schuurman Beeld © ANP

Binnenkort is te zien hoe Birgit Schuurman (43) samen met andere BN'ers op de vlucht slaat in de VIP-editie van het televisieprogramma 'Hunted'. In gesprek met 'Veronica Magazine' vertelt ze over het programma, het afgelopen jaar en haar scheiding.

"Ik hoop dat ik het resultaat dit jaar nog kan laten horen"

Ondanks dat er door de coronacrisis ook voor Birgit projecten zijn weggevallen - zoals een film en werk in het theater - heeft ze het afgelopen jaar niet stilgezeten. Integendeel zelfs. Ze heeft zelfs tijd vrijgemaakt om voor het eerst sinds jaren weer muziek te maken. "Ik heb veel inspreekwerk voor onder meer tekenfilms, series en reclames gedaan, een jeugdvoorstelling gemaakt én gewerkt aan nieuwe muziek", blikt ze terug. 

Birgit
Lees ook:
Birgit Schuurman gaat voor klein, puur en eerlijk

"Dat had ik de afgelopen tweeënhalf jaar niet gedaan, omdat ik eerst mijn scheiding te boven moest zien te komen." Destijds zetten Birgit en haar man Arne Toonen na een relatie van tien jaar een punt achter hun huwelijk. Momenteel is ze samen met model slash personal trainer Sander van Haarlem.

"Maar nu had ik er weer zin in, waarbij ik de spannende stap heb gezet om voor het eerst in het Nederlands te gaan schrijven. Dat is iets waar ik me altijd tegen heb verzet, maar het vloeit er heel makkelijk uit. Ik hoop dat ik het resultaat dit jaar nog kan laten horen."

BN'ers
Lees ook:
BN'ers VIPS-editie Hunted bekendgemaakt

Het liefst wilde Birgit het Hunted-avontuur aangaan met haar zus Katja. Maar een hoogzwangere vrouw die op de vlucht slaat: da's geen goed idee. Dus vormt Birgit samen met Kim Feenstra een ijzersterk en zeer fanatiek duo. "We kenden elkaar niet heel goed, alleen van feestjes en af en toe een hapje eten, dus het was wel spannend hoe we het onder deze omstandigheden zouden hebben met elkaar. Maar het was een topcombi, zoals ik had gehoopt. Kim was ook meteen vreselijk fanatiek, heerlijk!"

Dat Kim zwanger was tijdens de opnames, was volgens Birgit niet veel van te merken. "Ze rende als een hinde en had een beter uithoudingsvermogen dan ik."

Kim
Lees ook:
Kim Feenstra steekt moeders een hart onder de riem: 'We got this'

Kim is inmiddels bevallen van haar zoontje: Brooklyn. In gesprek met RTL Boulevard vertelt ze hoe zij en haar partner Stanley op deze naam kwamen. 

Kim Feenstra onthult bijzondere betekenis achter de naam Brooklyn

02:00