Entertainment

Yes! Nieuwe Willy Wonka-film wordt in 2023 uitgebracht

19 januari 2021 21:31 Aangepast: 19 januari 2021 21:52
'Charlie and the Chocolate Factory' Beeld © Warner Bros.

Er gingen al een tijdje geruchten rond over een nieuwe film over de fictieve chocoladefabriekeigenaar Willy Wonka. Warner Bros. heeft dinsdag de geruchten bevestigd. Als het aan de filmproducent ligt komt de prequel, getiteld 'Wonka', in maart 2023 uit.

Paddington-regisseur Paul King is gevraagd om de regie van de film op zich te nemen, die over het leven van de excentrieke Willy Wonka voor het openen van de chocoladefabriek gaat. David Heyman, verantwoordelijk voor de Harry Potter-spinoffs Fantastic Beasts and Where to Find Them zal als producent van de film aan de slag gaan. Ook Michael Siegel, manager van de Roald Dahl Estate, werkt mee aan de prequel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nieuwe Willy Wonka-film op komst'

Wijlen acteur Gene Wilder (1933-2016) maakte van Willy Wonka een geliefd figuur, toen hij in de huid kroop van de chocoladeliefhebber voor de film Willy Wonka & The Chocolate Factory uit 1971. Die film was gebaseerd op Roald Dahl's kinderboek Charlie and the Chocolate Factory uit 1964. Warner Bros. bracht in 2005 een reboot van de film uit met Johnny Depp als Wonka.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore