Entertainment

Dolly Parton is 75 en populairder dan ooit: hoe flikt ze dat?

19 januari 2021 17:20
Dolly Parton Beeld © ANP

Nieuwe muziek, een eigen podcast, Netflix-deals: country-koningin Dolly Parton mag dan wel 75 zijn geworden vandaag, stil zit ze niet. Sterker nog, ze wordt met het jaar populairder.

"Ze draait er niet omheen dat het een hoop geld heeft gekost er zo uit te zien"

"Hoe slim wil je het hebben?" zo begint onze entertainmentdeskundige Eric de Munck als we hem vragen naar het niet aflatende succes van de artiest. “Naast haar muziek, die ze blijft uitbrengen en waarbij ze altijd met de tijd meegaat, slaat Dolly constant nieuwe wegen in waardoor ze een miljoenenpubliek en daarmee ook de jongere generaties bereikt. Denk aan de Netflix-serie die ze maakte en waarin haar eigen nummers centraal staan, of de podcast Dolly Partons America waarvoor hetzelfde geldt. Zo houdt ze zichzelf relevant."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Dolly Parton wil in 2021 verjaardagstour geven

Dolly draait haar hand niet om voor een nieuw project, maar blijft daarbij wel altijd dichtbij zichzelf. Juist dát maakt haar zo sterk, vindt Eric. "Ze werkt altijd keihard aan haar imago. Ze is natuurlijk camp as hell maar dat is gewoon hoe ze is. Hoe ze in het leven staat. Ze draait er bovendien niet omheen dat ze ouder wordt en dat het een hoop geld heeft gekost om er zo uit te zien." Zonder perfecte outfit en perfect gekapte haren zal je de artiest niet tegenkomen, en daar is volgens Eric goed over nagedacht. 

Wat volgens hem de hoogtepunten uit 75 jaar Dolly zijn? Allereerst het feit dat ze haar carrière helemaal zelf heeft opgebouwd, omdat ze niet 'in het wereldje' is geboren. "Ze is in zware armoede opgegroeid, dat maakt het een klassiek sprookjesverhaal. Daarnaast vind ik het mooi hoe ze haar privéleven tot op de dag van vandaag geheim weet te houden: ze doet daar weinig uitspraken over. Zelfs het huwelijk met haar man hield Dolly destijds lange tijd geheim."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Dolly Parton over 54-jarig huwelijk: 'Ik ben hem zat en hij mij'

De countryzangeres, die tevens peettante van Miley Cyrus (28) is, zet zich haar hele leven al maatschappelijk in. Zo heeft ze onlangs een miljoen dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling van een coronavaccin en stuurt ze met haar stichting kinderen boeken op om hen aan het lezen te helpen. “Naast artiest is ze ook een wereldverbeteraar. En in tegenstelling tot andere artiesten die dit soort werk ook doen, gelóóf je haar ook.” Ook voor haar personeel in Dollywood - ze heeft ook nog haar eigen pretpark - staat de 75-jarige bekend als een extreem goede werkgever, die hen ook tijdens de coronacrisis, terwijl het park gesloten is, gewoon doorbetaalt. 

Wat Dolly Dolly maakt? "What you see is what you get", zegt Eric stellig. "Toen ze in 2007 na haar show in Nederland kritiek kreeg op haar playbacken, gaf ze dat zonder enige aarzeling gewoon toe. 'Ik word ook gewoon ouder. En wil wel op m'n glitterpumps kunnen blijven bewegen', reageerde ze. Mooi vind ik dat. Daarnaast verandert ze voor mijn gevoel ook niet qua uiterlijk. Als je foto’s van vroeger bekijkt ze je natuurlijk dat ze van top tot teen verbouwd is, maar dat enorme haar, strakgetrokken gezicht en de unieke lach blijven."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

OG3NE-zusjes zouden Dolly Parton graag spreken na compliment

"Kortom, Dolly doet de dingen die ze graag wíl doen en waar ze haar boodschap mee kan uitdragen. Natuurlijk wil ze daar dan ook zo veel mogelijk geld mee verdienen, maar ze blijft altijd bij zichzelf. Daarom is ze nu niet meer de Dolly waar alleen opa en oma naar luisteren, maar óók het hysterische over de top wijf uit de Netflix-serie. Ze komt steeds dichterbij." 

In het fragment hieronder vertelt Dolly over het aanbod dat ze Playboy deed: ze zou er namelijk best nog eens in willen staan. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore