Entertainment

Meest sneaky Molacties uit WIDM aflevering 3 die je hebt gemist

18 januari 2021 12:43
Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS/WIDM aflevering 3

Nog maar zes kandidaten zijn op zoek naar het antwoord op die ene vraag: wie is de Mol? Gedurende hun zoektocht helpen ze de saboteur in kwestie ook nog eens een handje. De derde aflevering van 'Wie is de Mol?' stond volledig in het teken van vertrouwen, maar niet iedereen bleek even betrouwbaar... Alle Molacties vind je in dit artikel.

Kameraad

Terwijl de kandidaten denken even lekker uit te rusten op hun hotelkamer, valt na binnenkomst de deur in het slot. Oud-Mol Jon van Eerd wijst hen erop dat ze gevangen zitten in een escaperoom en moeten ontsnappen aan de hand van een codewoord. Lukt dat, dan verdienen ze 500 euro per duo voor de pot. Maar misschien nog wel belangrijker: het eerste duo dat ontsnapt krijgt twee jokers per persoon. Daarvoor moeten de deelnemers wel een aantal vragen eerlijk beantwoorden. En niet iedereen durft zich bloot te geven.

Splinter doet tijdens de eerste opdracht flink wat stof opwaaien op social media. Wanneer ze het hotel binnengaan roept hij namelijk 'Holy MOLy', een uitspraak die Mol Thomas Cammaert in zijn seizoen al eens maakte. Toeval, of een bewuste keuze?

Miniatuurvoorbeeld
Meer acties:

Deze Molacties uit WIDM aflevering 2 had je vast niet door

Eenmaal achter slot en grendel wordt duidelijk dat er kandidaten zijn die bewust voor verwarring zaaien. Zo claimt Joshua tegenover Marije eerlijk te zijn, maar beantwoordt vervolgens zijn eerste twee vragen fout. Ook Splinter is verdacht. Hij vertelt aan zijn partner Rocky dat hij eerlijk heeft geantwoord op de vraag 'Waar was de Mol tijdens de opdracht Rondleiding'. Echter kleurt zijn scherm rood en klinkt het bleu: "Huh, wat heb ik dan ingevuld?" Een dom foutje of zit er meer achter? De antwoorden lagen namelijk letterlijk voor zijn neus. Ook Lakshmi laat zichzelf kennen tijdens de opdracht. Terwijl het lijkt of ze heel hard aan het denken is met Florentijn, is ze telkens nét te laat om het codewoord in de vullen. 

Ondertussen weten Renée en Charlotte wél het codewoord te kraken, maar van logica ontbreekt ieder spoor. Had Charlotte extra kennis, of was het puur geluk - zoals ze zelf beweerd? Of is het Renée die iedereen voor de gek houdt? Charlotte heeft op de vraag 'Wie is de Mol?' namelijk Renée ingevuld, waarna zij zegt: 'Dat is goed'. Bedoelt de actrice hier stiekem mee dat ze de Mol is?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WIDM-afvaller Remco: 'Wilde niet de Mol zijn'

Ook Joshua valt op tijdens de eerste opdracht. Hoewel de antwoorden verborgen zitten in de hints, heeft hij ze allemaal al gevonden én door de war gehaald. Zo heeft hij de speelkaarten al opengemaakt, draagt hij het horloge en speelt hij met de letterbak. Heel verdacht… Misschien nog verdachter: Rocky. Tijdens de opdracht wijst ze met de muis eerst zichzelf aan als Mol en klikt dan pas op Joshua. Ook Lakshmi lijkt voorkennis te hebben, haar outfit is namelijk helemaal afgestemd op haar hotelkamer: Kill Bill.

Binnenvaart / De Rode Draad

Als de kandidaten vervolgens denken even lekker rustig een drankje te doen op het terras, krijgen ze plots een telefoontje van presentator Rik van de Westelaken. Ze moeten vier duo’s maken, met in elk duo een kandidaat zonder hoogtevrees en een kandidaat die kan kajakken. Daarnaast is het belangrijk dat elk duo elkaar, wederom, vertrouwt. Echter is er niemand die met Joshua en duo wil vormen. Toch belandt hij uiteindelijk precies waar hij wil zijn, bungelend aan een touw. Eenmaal in de lucht doet hij dan ook deze bijzondere uitspraak: 'Alles is precies zoals het moest zijn'. De vier kandidaten die de lucht in gingen hadden namelijk uiteindelijk de touwtjes in handen. Naast dat er vier vrijstellingen te verdienen waren, bepaalden ook zij of er wel of geen geld werd verdiend. Een toppositie voor de Mol dus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Nieuwe seizoen Wie is de Mol? extra lang door coronamaatregelen'

Maar ook Rocky lijkt haar macht te misbruiken. Het hing namelijk volledig van haar af of ze wel of niet de vrijstelling zouden pakken. Slaat de titel 'vanaf hangen' dan ook op haar? Over hangen gesproken, nog voordat Rocky vertelt wat ze aan het doen is vraagt Renée haar: 'Hang je al ergens?'. Wist ze de opdracht al? 

Iemand die de opdracht duidelijk niet wist was Florentijn, hij moest zijn koffers als derde pakken en blikt in RTL Boulevard terug.

Wie is de Mol? zie je elke zaterdag om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1. De aflevering van zaterdag kijk je hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore