Entertainment

Kamala Harris en echtgenoot geven eerste gezamenlijke interview

18 januari 2021 01:52 Aangepast: 18 januari 2021 07:52
Kamala Harris Beeld © ANP

Kamala Harris (56) en haar man Doug Emhoff (56) schoven voor het eerst samen aan voor een interview bij het programma 'CBS Sunday Morning' en hadden het daarin ondermeer over hoe hun relatie, na een blind date, uitgroeide tot een gelukkig huwelijk. De politica, die aanstaande woensdag wordt geïnaugureerd als vice-president van de Verenigde Staten, bekende dat ze 'Dougie' stiekem wel gegoogeld had voordat ze met hem afsprak.

"Ik liet een voicemailbericht achter, dat ze bewaard heeft en elk jaar op onze trouwdag aan me laat horen"

Kamala haar beste vriendin spoorde haar aan op een blind date te gaan met Doug, die volgens haar vriendin 'echt een goeie, leuke vent' was. De aanstaande vice-president stemde toe, maar wilde toch wel weten om wie het ging. "Ja, ik heb hem gegoogeld, ook al zei mijn vriendin dat ik dat niet moest doen en haar moest vertrouwen," aldus Harris, die er lachend aan toevoegde dat ze dit nooit eerder had verteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joe Biden en Kamala Harris brengen inauguratieplaylist uit

Doug zei zijn vrouw destijds een smsje te hebben gestuurd, terwijl hij met een vriend bij een basketbalwedstrijd zat. "De volgende dag dacht ik: ik bel haar gewoon. Ik liet een voicemailbericht achter, dat ze bewaard heeft en elk jaar op onze trouwdag aan me laat horen. Ik dacht dat ik nooit meer iets van haar zou horen, maar hier zitten we dan. En straks word ik de eerste 'Second Gentleman' van de Verenigde Staten en ik hoop dat er nog heel veel mannen na mij volgen. Ik ben ontzettend trots op Kamala en wat ze gaat doen en zal haar onvoorwaardelijk steunen."

Het aanstaande vice-presidentiële paar trouwde in 2014, een jaar na hun blind date. Emhoff heeft twee volwassen kinderen uit zijn eerste huwelijk, die Harris liefkozend 'Mommala' noemen. Ook met de ex-vrouw van Emhoff, Kerstin, heeft Harris een zeer goede band.

Emhoff, die advocaat is, gaat naast zijn taken als Second Gentleman lesgeven aan rechtenstudenten van de Georgetown University in Washington DC.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anna Wintour reageert op ophef Vogue-cover met Kamala Harris

Washington trilt nog altijd na van de bestorming van het Capitool. Donald Trump heeft inmiddels zijn nederlaag toegegeven in een speech - tot grote vreugde van velen, maar veel aandacht gaat ook uit naar Michiel Vos, omdat hij een foto met één van de protesters nam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore