Entertainment

Veroordeeld moordenaar en muziekproducer Phil Spector overleden

17 januari 2021 17:14 Aangepast: 17 januari 2021 17:45
Phil Spector Beeld © ANP

Muziekproducent Phil Spector is overleden. De Amerikaan, die sinds 2009 in de gevangenis zat na de moord op actrice Lana Clarkson, stierf vermoedelijk aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt 'TMZ'.

Bij de 81-jarige Phil werd enkele weken geleden al corona vastgesteld. Hij lag een tijdje in het ziekenhuis waarna zijn gezondheid genoeg verbeterde om weer terug naar de gevangenis te kunnen. Volgens TMZ kreeg hij vervolgens een terugval. Spector zou ademhalingsproblemen hebben gehad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Siegfried (81) van illusionistenduo Siegfried & Roy overleden

In de jaren zestig en zeventig boekte Phil zijn grootste successen. Hij produceerde onder meer muziek voor The Ronettes, The Righteous Brothers, The Beatles, John Lennon en George Harrison. Ook was Phil verantwoordelijk voor Ike & Tina Turners 'River Deep, Mountain High' en was hij de grondlegger van de 'wall of sound'-techniek. In 1989 werd Phil opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Glee-acteurs herdenken overleden Naya Rivera op verjaardag

In februari 2003 viel Phil, die al bekend stond als een excentriekeling, van zijn voetstuk. Hij werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Lana in zijn huis in Los Angeles. Hoewel Spector zijn betrokkenheid altijd heeft ontkend werd hij in april 2009 veroordeeld tot 19 jaar cel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore