Entertainment

Kate Winslet kon roem na Titanic nauwelijks verdragen

16 januari 2021 23:21 Aangepast: 17 januari 2021 12:20
Kate Winslet Beeld © ANP

Kate Winslet (45) vond het lastig om op jonge leeftijd met roem om te gaan na het succes van de speelfilm 'Titanic' uit 1997. In Marc Maron's podcast 'WTF' praat de actrice over de slechte kanten van de roem in haar jongere jaren.

"Van de een op de andere dag was alles anders"

De 45-jarige Britse vertelt aan Marc dat ze op jonge leeftijd meteen in de spotlight kwam te staan en dat dit geen goed effect had op haar zelfvertrouwen. "Ik kwam in een modus waarin ik het gevoel had dat ik mezelf moest beschermen", aldus Kate. "Van de een op de andere dag was alles anders."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kate Winslet over intieme seksscènes met Saoirse Ronan

Daarnaast voelde de actrice zich vaak gepest door de Britse pers. "De pers was echt onaardig tegen me. Ze hadden veel kritiek op me en ik voelde me daardoor gepest. Ik weet nog dat ik dacht: ik hoop dat het voorbij gaat maar als dit roem is, dan vind ik het verschrikkelijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Filmrol gaf Kate Winslet voorsprong voorbereiding coronavirus

Ondanks het negatieve kan Kate ook met positieve gevoelens terugkijken op het Titanic-tijdperk. De rol leverde haar een nominatie op bij zowel de Golden Globes Awards als de Academy Awards. Zelf vindt de actrice dat ze toen nog veel moest leren. "Dat was geweldig, maar ik was ook nog steeds aan het leren hoe ik moest acteren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore