Entertainment

High School Musical-ster Olivia Rodrigo blijft records breken

16 januari 2021 14:37 Aangepast: 16 januari 2021 15:55
Olivia Rodrigo Beeld © ANP

De Amerikaanse zangeres en actrice Olivia Rodrigo (17) blijft de streamingrecords aaneenrijgen. Haar hit 'Drivers License' heeft als snelste ooit 100 miljoen streams op Spotify behaald. Dat lukte haar in ruim acht dagen.

Ook heeft Olivia haar eerder deze week neergezette record van meeste streams in een etmaal, met uitzondering van kerstliedjes, verbroken. In 24 uur tijd werd het nummer wereldwijd 13,7 miljoen keer beluisterd.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

High School Musical-ster Ashley Tisdale is zwanger

De tot nu toe vrij onbekende Olivia, pas 17 jaar oud, scoort cijfers die zelfs de grootste artiesten nog niet hebben behaald. De onverwachte hitsensatie van dit moment was alleen bekend van haar rol in de Disney+-serie High School Musical: The Musical: The Series.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

High School Musical-ster zou rol nu hebben afgewezen

In de Nederlandse Single Top 100 kwam 'Drivers License' vrijdag binnen op de eerste plaats. Ook in de toonaangevende officiële Britse charts komt ze nieuw binnen op nummer 1. Het is daar het best scorende nummer in ruim vijf jaar tijd. Naar verwachting pakt Olivia ook de koppositie in talloze andere landen.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore