Entertainment

Oven voorverwarmen: Heel Holland Bakt nog vijf seizoenen te zien

15 januari 2021 17:50
André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven voor 'Heel Holland Bakt' Beeld © Omroep MAX/Elvin Boer

Jan Slagter (66) brengt vandaag het nieuws naar buiten waar álle fans van 'Heel Holland Bakt' van droomden. De Omroep MAX-baas onthulde aan 'Algemeen Dagblad' dat hij maar liefst vijf nieuwe seizoenen van het bakspektakel heeft besteld.

"Het is gewoon een hartstikke leuk programma dat dicht bij de mensen staat"

Als het aan Jan ligt, kom er nog lang geen eind aan het succes van Heel Holland Bakt. "We hebben net de rechten weer voor vijf jaar gekocht", vertelt hij aan AD. "Ik heb altijd in het format geloofd en het publiek heeft het omarmd. Het is gewoon een hartstikke leuk programma dat dicht bij de mensen staat." Het programma zit nu in haar zevende seizoen en door de bestelling voor de komende vijf jaar, gaat het in ieder geval door tot het twaalfde seizoen. Genoeg bakfrustraties om naar uit te kijken dus!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Molactie in Heel Holland Bakt zorgt voor hilarische reacties

"Elke week verdwijnt er wel een bakker, maar het is geen keiharde strijd", vindt Jan. "Iedereen verlaat de tent met opgeheven hoofd. (...) De jury heeft kritische punten maar brandt de kandidaten niet tot de grond af. Dat maakt ook dat jong en oud er graag naar kijkt." Aan de show wordt weinig gesleuteld, gaat hij verder. "Het lastige zit elke keer weer in het verzinnen van mooie opdrachten. Maar we hoeven er niets aan toe te voegen of te veranderen." Heel Holland Bakt is elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO1. 

Het huidige seizoen van Heel Holland Bakt scoort weer de pannenkoeken van het dak, maar er bleek ook een minder leuk element aan te zitten. André van Duin lag tijdens de opnames in het ziekenhuis om chemotherapie te ondergaan. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore