Entertainment

Tennisser Andy Murray geveld door corona vlak voor Australian Open

14 januari 2021 16:25 Aangepast: 14 januari 2021 16:33
Andy Murray Beeld © ANP

Andy Murray (33) is de zoveelste beroemdheid die positief getest is op het coronavirus. De tennisspeler mist hierdoor mogelijk de Australian Open. De voormalige nummer één van de wereld kan op dit moment namelijk niet naar Melbourne vliegen, waar het tennistoernooi zich afspeelt.

"Ik doe niet mee"

Het is de hoogste quarantainetijd voor Andy. De tennisspeler zou eigenlijk naar Melbourne afreizen voor de Australian Open, dat op 8 februari begint. Maar hij zal voorlopig in Londen zitten, aangezien hij positief is getest op het coronavirus. Andy meldde zichzelf al af voor het ATP-toernooi van Delray Beach, omdat hij geen risico wilde lopen voor de Australian Open. "Gezien de toename van het aantal Covid-besmettingen en de transatlantische vluchten die ik anders zou moeten maken, doe ik niet mee", zei hij toen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tennisser Andy Murray maakt film over strijd tegen blessureleed

Andy won de Australian Open maar liefst vijf keer in zijn carrière. Inmiddels is de tennissuperster afgezakt tot de 123e plaats op de wereldranglijst, waar hij ooit op plek nummer één stond. De Brit heeft namelijk een heupprobleem. Voor de Australian Open kreeg hij een wildcard. 

De Britse variant van het coronavirus steekt de kop op in vele delen van de wereld. Diederik Jekel legt in de video hieronder uit hoe gevaarlijk deze mutatie is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore