Ga naar de inhoud
Entertainment

Harm Edens: einde Dit was het Nieuws niet nabij

Harm Edens Beeld © ANP

Als het aan Harm Edens (59) ligt gaat hij nog wel eventjes door met 'Dit was het nieuws'. De presentator weet dat het niet helemaal zijn beslissing is, maar voor nu zet hij de show graag nog voort. "Zolang de energie het toelaat en ik mijn haar niet hoef te verven", zegt hij tegen 'De Telegraaf'.

"Ik blijf graag"

Dat geverfde haar is namelijk iets wat Harm best kan storen. "Dat vind ik zo erg bij sommige mensen op tv", zegt de presentator. Hij wilt geen namen noemen. "Ik ben niet van plan met pensioen te gaan op mijn 87e. Maar ik blijf graag."

Harm
Lees ook:
Harm Edens blijft Dit Was Het Nieuws presenteren

In 1996 begon het satirische actualiteitenprogramma, dat gebaseerd is op het Britse BBC-programma Have I Got News for You. Harm was toen al spelleider van de show met toenmalige teamcaptains Thomas Acda en Raoul Heertje. Dit was het nieuws bestaat inmiddels 25 jaar. De eerste aflevering van het nieuwe, veertigste seizoen met captains Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek begint donderdagavond.

Harm
Lees ook:
Harm Edens presenteert Tien voor taal op SBS6

Het is voor het eerst dat het programma op de donderdag wordt uitgezonden, vorig jaar was Dit was het Nieuws op zaterdag te zien bij NPO 1. Over lage kijkcijfers door deze switch maakt Harm zich geen zorgen. "Ik word zestig jaar dit jaar. Haha, ja zo oud al, zou je niet zeggen hè? Als je dan nog op moet staan met de kijkcijfers, ik vind het niet zo belangrijk."