Ga naar de inhoud
Entertainment

Guido Weijers wil gesprek met Mark Rutte en Hugo de Jonge

Guido Weijers Beeld © ANP

Guido Weijers (43) is 'oprecht teleurgesteld' dat zijn show met 500 mensen publiek, dat zou dienen als proefevenement, is gecanceld. Daarom roept de cabaretier in een Facebook-video premier Mark Rutte (53) en coronaminister Hugo de Jonge (43) op om met hem in gesprek te gaan.

"oe sneller we meten, hoe sneller we weten, hoe sneller we oplossingen hebben"

"Ik ben blijkbaar liever naïef dan wantrouwend, en liever netjes dan eerlijk, maar ik ben wel oprecht teleurgesteld dat het onderzoek opnieuw is uitgesteld. Ik vraag me af waarom", vertelt Weijers in zijn video. "Lieve Rutte en De Jonge, jullie beslissen volgende week over een nieuwe datum, zouden jullie daarover met mij in gesprek durven? Want hoe sneller we meten, hoe sneller we weten, hoe sneller we oplossingen hebben, hoe sneller we die kunnen implementeren."

Minister
Lees ook:
Minister Hugo de Jonge voelt zich schuldig tegenover familie

In december werden de proefevenementen aangekondigd. Die zouden duidelijk moeten maken wat er nodig is om meer evenementen door te kunnen laten gaan in coronatijd. Twee voetbalwedstrijden, waarbij 1500 supporters aanwezig mochten zijn, een zakelijk congres en de show van de komiek in het Beatrix Theater werden aangewezen als test. De premier zei meerdere malen dat de evenementen zouden doorgaan.

Guido Weijers tevreden mens na succes Oudejaarsconference

00:33
Mark
Lees meer:
Mark Rutte kondigt strengere lockdown aan: 'Geen andere keuze'

Het is nog niet bekend wanneer de evenementen wel gaan plaatsvinden.