Entertainment

Zwangerschap helpt Tabitha met verwerking van overlijden vader

14 januari 2021 11:50
Tabitha Beeld © YouTube-kanaal Jamie Li

Tabitha Foen-A-Foe (28), beter bekend als zangeres Tabitha, is pas 9 jaar als haar vader komt te overlijden. "Het verlies van mijn vader is zo’n groot onderdeel geweest van mijn jeugd en wie ik vandaag ben", vertelt ze openhartig in het YouTube-format 'Keukentafelsessies' van Jamie Li (33). Ook het moederschap komt in de video aan bod.

"Er is niemand die meer weet en dichter bij mij staat dan hij"

De YouTuber houdt het niet droog als Tabitha rustig vertelt over het grote verdriet in haar leven. "Ik denk dat het heel belangrijk is om over te praten omdat ik in dat proces ook zijn leven vier", vertelt ze openhartig. "Hij is hier geweest, dus laten we het vooral over hem hebben." Tabitha weet niet beter dan dat haar vader ziek was en heeft dan ook het gevoel dat haar leven pas begon toen hij kwam te overlijden. "Alles ervoor was een soort droom", aldus de zangeres.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Groot verlies voor Tabitha: 'Rust zacht lieve oma'

Het verdriet zal altijd blijven, maar inmiddels heeft ze het wel een plekje kunnen geven. Onder andere door de steun van haar vriend Mauron. "Ik was al best wel gebroken toen ik hem ontmoette", vertelt ze hierover. "Wij hebben heel veel meegemaakt samen. (...) Ik heb het heel zwaar gehad en hij heeft me altijd ondersteund. Andersom ook, dat is echt onze journey geweest."

Hun relatie kent zeker ook ups en down, maar volgens de 'Hij is van mij'-zangeres heeft dat hen alleen maar nader tot elkaar gebracht: "Er is niemand die meer weet en dichter bij mij staat dan hij."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Tabitha en Paskal van BLØF maken indruk op Beau met nummer

Ze vindt het dan ook enorm bijzonder zijn kindje te mogen dragen. Eind oktober maakte de zangeres via Instagram haar zwangerschap bekend, maar als het aan de Beste Zangers-ster had gelegen, had ze het prima gevonden die geheim te houden. "Dat we het bekend hebben gemaakt was echt een keuze. (...) Op een gegeven moment wil je het vieren en delen, maar het was wel heel fijn dat we de eerste vijf maanden in een eigen bubbel hebben geleefd."

Tabitha ziet niet op tegen de bevalling, maar vindt het wel spannend of haar kindje gezond ter wereld komt. "Het is ook een stukje verwerkingsproces", geeft ze aan. "Je ervaart toch nog bepaalde gevoelens. Ik moest heel erg denken aan vroeger en kon daar heel boos over worden. Terwijl ik normaal zoiets heb van: het is het verleden, I'm over that."

Miniatuurvoorbeeld
Lee ook:

Kim-Lian van der Meij zag op tegen Beste Zangers

RTL Boulevard sprak onlangs nog met de zangeres over haar nieuwste album.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore