Ga naar de inhoud
Entertainment

Guus Meeuwis: 'Alles zou iets mooier zijn als ik kon optreden'

Guus Meeuwis Beeld © ANP

Hij houdt niet van klagen en barst van de positiviteit, maar Guus Meeuwis (48) mist optreden enorm. Gelukkig is het zaterdag ondanks alle coronabeperkingen weer eens zover. De Brabantse zanger bestijgt dan, met een stel andere artiesten, het podium van de Vrienden van Amstel-livestream. "Het is een goed moment om te laten zien dat we er zijn, dat we er zin in hebben en dat we er klaar voor zijn wanneer het weer mag", vertelt hij aan het ANP.

"Het enthousiasme van al die artiesten gaat het gemis van de mensen in het publiek voor een groot deel opvangen"

Toch is het voor Guus niet heel lang geleden dat hij op het podium stond. Van augustus tot oktober heeft hij maar liefst 42 shows in het Tilburgse poppodium 013 gedaan, ter ere van zijn nieuwe album 'Deel' zoveel. "Die plaat kwam uit en ik besloot voor iedereen te gaan spelen die zich inschreef. Ik zou net zo lang doorgaan totdat iedereen die dat wilde de show had gezien, maar helaas was daar de lockdown. Ik mag er dus nog een paar", vertelt de 48-jarige zanger.

Guus
Lees ook:
Guus Meeuwis reageert op ophef over 'crematorium'-huis

De boel lag even stil en Meeuwis stak zijn tijd vooral in muziek maken met vrienden. "Dat is heerlijk om te doen, maar ik mis de energie van het publiek", vertelt hij. "Ik omschreef het laatst tegen een vriend op de volgende manier: alles is top, thuis met Manon, mijn kinderen, muziek maken, maar alles zou nét iets mooier zijn als ik ook nog kon optreden."

Guus Meeuwis dolgelukkig met Manon: 'Het leven is een feestje'

02:48
Manon
Lees meer:
Manon Meijers trekt in bij Guus Meeuwis in Brabant

En dat mag dus zaterdag in de Rotterdamse Ahoy. Weliswaar zonder publiek, maar dat deert niet. "Iedereen is allang blij dat we weer mogen, het is altijd een soort uit de hand gelopen nieuwjaarsreceptie waar iedereen elkaar weer ziet", lacht hij. Natuurlijk vindt hij het ook jammer dat er geen hossende mensen met bier in de zaal staan, maar daar zullen de kijkers thuis volgens hem weinig van merken. "Het enthousiasme van al die artiesten gaat het gemis van de mensen in het publiek voor een groot deel opvangen."

Al
Lees ook:
Al 250.000 kaarten 'verkocht' voor Vrienden van Amstel-livestream

De show is via een livestream te volgen. Naast Guus staan onder anderen Thomas Acda, Paul de Munnik, André Hazes, Suzan & Freek en Snelle op het podium. Woensdag werd bekend dat er al zo'n 250.000 kaarten waren 'verkocht': geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor een kaartje. De artiesten doen hun optredens dan ook allen vrijwillig, maar dat was voor Meeuwis vanzelfsprekend. "Ik mag niet klagen en daar houd ik ook niet van. Er zijn zo veel mensen die het veel zwaarder hebben dan ik, zoals de mensen achter de schermen. Ik ga dat podium weer op en ik ga knallen, voor iedereen die dat écht even kan gebruiken."