Entertainment

Eurosonic Noorderslag: deze livestreams mag je niet missen

13 januari 2021 17:11
Beeld © ANP

Het is normaal gesproken dé aftrap van het festivaljaar: Eurosonic Noorderslag in Groningen. Een festival bomvol nieuw muzikaal talent. Dit jaar ziet het er wegens virologische redenen allemaal anders uit. Alle optredens vinden namelijk online plaats en jij kunt gratis en voor niks meekijken. We hebben een aantal streams die je kunt bekijken op een rijtje gezet.

Abbey

Abbey Hoes kennen we natuurlijk van al haar werk voor tv en film, maar vorig jaar sloeg ze een muzikale weg in. In december bracht ze het album Red Wine & Cigarettes uit, vol country en americana.

Wanneer: zaterdag 16 januari om 20.00 uur.

Drew Sycamore

In 2019 was het debuutalbum Brutal van Drew Sycamore een enorm succes in Denemarken. Nu is ze klaar om Europa te veroveren.

Wanneer: donderdag 14 januari om 21.15 uur.

Bilal Wahib

Bilal Wahib scoorde in 2020 een monsterhit met 'Tigers' en heeft ondertussen al een aantal muzikale samenwerkingen op zijn naam staan. Wat heeft de acteur, bekend van onder meer Mocro Maffia, nog meer voor ons in petto? We gaan het zien in 2021.

Wanneer: zaterdag 16 januari om 20.10 uur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bilal Wahib valt in de prijzen op groot Frans filmfestival

Daði Freyr

Het was de gedoodverfde winnaar van het Eurovisiesongfestival 2020, maar het hele festijn kon helaas niet doorgaan. Nu is er een kans om deze muzikale duizendpoot toch live te zien optreden.

Wanneer: donderdag 14 januari om 22.15 uur.

Eefje de Visser

Eefje de Visser leverde vorig jaar een dijk van een album af. Met haar zwoele stem en synthpop is ze een soort Nederlandse, moderne Kate Bush.

Wanneer: donderdag 14 januari om 21.45 uur.

Froukje

Met haar single 'Groter Dan Ik' stipte Froukje het klimaatprobleem aan. Al snel werd het een enorme hit. Onlangs bracht ze haar EP Licht en Donker uit, vol kritische teksten maar dan wel op een dansbare beat.

Wanneer: zaterdag 16 januari om 21.00 uur.

EUT

De muziek van de Amsterdamse band EUT wil je het liefst keihard door de boxen horen. Met een biertje in de hand. Voor nu moeten we het even doen met hun livestream.

Wanneer: vrijdag 15 januari om 20.50 uur.

Bente

Bente Fokkens ken je misschien nog als actrice uit Kappen! of Misfit, maar timmert nu hard aan de weg als zangeres. Met haar breekbare liedjes weet ze de luisteraars te betoveren.

Wanneer: zaterdag 16 januari om 21.45 uur.

Altin Gün

De Turks-Nederlandse band Altin Gün weet er met hun vrolijke synthpop een feestje van te maken en dat is precies wat we nodig hebben tijdens deze donkere dagen.

Wanneer: donderdag 14 januari om 23.00 uur.

Hang Youth

De muziek van Hang Youth is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar  wel uitermate geschikt voor als je even wil schelden op Bill Gates of de Belastingdienst. De ruige punkband, onder leiding van rapper Abel, heeft verschillende korte maar zeer maatschappij kritische nummers.

Wanneer: zaterdag 16 januari om 22.40 uur.

Rolf Sanchez

Tijd om de heupjes even los te gooien! Rolf Sanchez brengt ons even in latin sferen tijdens zijn stream.

Wanneer: zaterdag 16 januari om 21.30 uur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rolf Sanchez schaamt zich voor succesvol jaar

YĪN YĪN

Je kunt haast niet stil zitten als je de funky nummers van YĪN YĪN hoort. Het is een mix van disco, Aziatische funk, afrobeat en eigenlijk alles er tussenin.

Wanneer: woensdag 13 januari om 22.20 uur.

Nana Adjoa

Droom weg bij de poëtische muziek van Nana Adjoa. Afgelopen jaar bracht ze haar debuutalbum Big Dreaming Ants uit en we kunnen niet wachten dit live te horen.

Wanneer: donderdag 14 januari om 20.45 uur.

Fleur

Je zou denken dat ze Frans is, maar niets is minder waar. Fleur komt gewoon uit Nederland. Ze zingt gewoon in het Frans, omdat ze dat de mooiste taal van het universum vindt. Très belle.

Wanneer: zaterdag 16 januari om 22.45 uur.

Meetsysteem

Spinvis, maar dan met een vleugje elektronica; zo zou je Meetsysteem misschien het best kunnen omschrijven. Maar dan doen we Meetsysteem eigenlijk tekort. In november kwam het nieuwe album Cr:GO uit, met onder meer samenwerkingen met Ray Fuego en Gotu Jim.

Wanneer: woensdag 13 jan om 22.05 uur.

SKAAR

De Noorse zangeres SKAAR weet met haar vrolijke popsongs bij iedereen een lach op het gezicht te toveren.

Wanneer: donderdag 14 januari 21.25 uur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrienden van Amstel LIVE! gaat door, maar dan wel online

Eurosonic Noorderslag vindt dit jaar plaats vanaf woensdag 13 januari tot en met zaterdag 16 januari. In totaal kun je 189 acts vanuit 36 verschillende landen bekijken. Het volledige programma vind je hier.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore