Ga naar de inhoud
Entertainment

Azealia Banks gaat viral na opgraven en koken overleden kat

Azealia Banks Beeld © ANP

Azealia Banks (29) is het onderwerp van gesprek nadat ze een aantal verontrustende video's deelde met haar 689k volgers op Instagram. In de desbetreffende filmpjes is onder andere te zien hoe de rapper het stoffelijk overschot van haar kat kookt.

"Lucifer was een icoon en verdient het om bewaard te worden"

In een van de eerste filmpjes laat Azealia aan haar volgers weten dat ze bezig is met het opgraven van haar kat Lucifer, die drie maanden geleden overleed. Hoewel haar fans walgen van het bericht, ziet de rapper de ernst er niet van in. "We moesten hem begraven, maar nu graven we hem voor de allereerste keer weer op", lacht ze in de video. Ze begint er zelfs bij te rappen als de witte, plastic zak met het lichaam van haar overleden kat zichtbaar wordt tussen de aarde. 

In de volgende video, die nog schokkender is, toont de zangeres een pan met hierin het stoffelijk overschot van haar kat dat ze aan het koken is. De schedel van Lucifer is zelfs te zien tijdens de opnames.

Azealia
Lees ook:
Azealia Banks niet onder de indruk van Zweden

Het is niet de eerste keer dat Azealia onder vuur ligt na twijfelachtige handelingen met dieren. Azealia, die zichzelf ziet als 'een heks', maakte in 2016 al eens de tongen los toen ze bekendmaakte al drie jaar kippen te offeren, wat volgens haar geluk zou brengen. Het nieuws ging toen gepaard met foto's van de 'offerkast' die ze schoon moest maken.

Hoewel de video's inmiddels van haar Instagram zijn verwijderd, is Azealia nog niet klaar om het los te laten. Om te laten zien dat ze haar kat niet opgegeten heeft, maar een ritueel uitvoerde om zijn schedel te bewaren, deelt ze een foto van het resultaat in haar Stories. Daarbij schrijft ze ook: 'Waarom denken jullie dat ik mijn kat zou eten, terwijl ik amper een stuk koeienvlees kan eten?' Volgens de artiest is er niets mis mee om een aandenken van haar kat te bewaren. 'Veel jagers hangen geweien aan hun muur (…) Lucifer was een icoon en verdient het om bewaard te worden.'

Azealia
Lees ook:
Azealia Banks: 'Ik ben gedrogeerd en verkracht'

Azealia liet eerder op social media weten 'door een donkere periode' te gaan en verklaarde dat haar 'tijd op aarde tot een einde komt'. 'Deze pandemie, het gesprek aan sociale interactie, geen intimiteit, in combinatie met constante publieke aandacht maken het leven moeilijker dan het me waard is', schreef ze destijds op Instagram.