Entertainment

Talpaard levert Britt 'megaproblemen' op bij Belastingdienst

11 januari 2021 16:18 Aangepast: 11 januari 2021 16:26
Britt Dekker Beeld © ANP

Britt Dekker (28) kijkt het gegeven paard niet in de bek, maar de Belastingdienst doet dat wel. De knol die de presentatrice van John de Mol (65) kreeg heeft namelijk vraagtekens opgeroepen bij de overheidsinstantie.

"Het was eigenlijk gewoon Middeleeuwse ruilhandel"

John had een handige constructie bedacht voor het 'salaris' van Britt. De 28-jarige zou vier programma's moeten presenteren en kreeg haar droompaard ervoor in bruikleen terug. Haar Talpaard gooide hoge ogen, omdat het een vrij onconventionele manier is om iemand uit te betalen. De Belastingdienst vindt het ook apart, laat Britt weten bij Media Inside. Ze zouden er zelfs 'megaproblemen' mee hebben. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britt Dekker verklapt nieuw seizoen Wie van de Drie

George, zoals het Talpaard eigenlijk heet, is zo'n vier ton waard. Britt is niet de eigenaresse, maar het staat op naam van Johns bedrijf. "Anders kwam de Belastingdienst achter mij aan en moest ik belasting betalen erover, omdat ik uitbetaald word in natura", verklaarde de presentatrice toentertijd. Aan Media Inside vertelde ze dat dat 'nu niet' nodig was door de constructie die ze samen met Talpa had bedacht. Maar de fiscus komt nu toch achter haar aan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britt Dekker staat stil bij overlijden vader

"Er zitten heel veel mensen op dit paard", vertelde Britt over de Belastingdienst. "Ik denk dat het niet heel handig is om hier heel lang over door te gaan." Hoewel ze misschien problemen krijgt, zou ze het niet anders doen, omdat ze George 'nooit had kunnen kopen' als ze salaris had gekregen. "Het was eigenlijk gewoon Middeleeuwse ruilhandel. Ik kreeg een paard, ik maakte programma's en niet meer en niet minder. Ik heb het als heel prettig ervaren."

Britt vertelde al eerder over haar keuze om in natura betaald te worden. Je ziet het in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore