Ga naar de inhoud
Entertainment

Tanja Jess blijft lid van Omroep ZWART ondanks incident Akwasi

Beeld © ANP

Actrice Tanja Jess (54) blijft lid van 'Omroep ZWART', maar ze vindt de actie van Akwasi "onhandig". Dat zegt ze tegen het 'AD' in een reactie op de ophef die is ontstaan na het incident tussen de makers van het programma 'Dit is de Dag' en de oprichter van de omroep.

"De incidenten rond Akwasi hebben niets met deze omroep te maken"

"De incidenten rond Akwasi hebben niets met deze omroep te maken", zegt Tanja. Ze zou het jammer vinden als het imago van de omroep door het optreden van Akwasi bezoedeld wordt. De actrice heeft nog altijd de hoop dat ZWART een succesvolle omroep wordt. "Ik kies niet voor Akwasi, ik kies voor zijn idee", voegt ze eraan toe.

Het gaat Tanja dan ook vooral over waar Omroep ZWART voor wil staan. Daar dient volgens haar de focus op te liggen omdat diversiteit hard nodig is. Cabaretier Wouter Monden is het met Tanja eens, blijkt uit de reactie die hij aan het AD gaf. "Ik geloof nog steeds in de omroep, maar dan moet het wel een keer afgelopen zijn met al die incidenten", laat hij weten.

EO
lees meer:
EO zendt Akwasi-interview uit nadat hij boos wegloopt

Wouter vindt het verstandig dat Akwasi even pas op de plaats maakt, zoals hij aankondigde in een korte verklaring op Instagram. Volgens de cabaretier is het incident met de programmamakers van de EO "voor de tegenstanders gewoon weer olie op het vuur".

Tijdens een interview met de makers van Dit is de Dag pakte Akwasi de laptops van de medewerkers af en dwong ze de opname van het gesprek te wissen.

Akwasi reageert op afgebroken interview met NPO Radio 1

00:43