Ga naar de inhoud
Entertainment

André Rieu in tranen door het thuiszitten: 'Duurt erg lang'

Beeld © ANP

Door de coronacrisis zit ook André Rieu (71) al een tijdje thuis aan de bank gekluisterd. Geen concerten op 'zijn' Vrijthof en niet meer samen lachen met het publiek en zijn Johann Strauss-orkest op het podium. De maestro heeft het er oprecht moeilijk mee, zo biecht hij op in een interview dat zondagavond op L1 wordt uitgezonden.

"Soms komen de tranen echt"

"Thuiszitten is verschrikkelijk, soms komen de tranen echt. Het duurt nu wel heel erg lang", aldus de 71-jarige violist. Ook het voortbestaan van zijn orkest komt hierdoor in gevaar. Rieu wil koste wat kost zorgen dat hij zijn personeel kan blijven betalen, zelfs tegen de hoogste prijs. "Als Covid nog blijft en de steun houdt op, ja dat kan ik ook niet betalen. Dan verkoop ik mijn Stradivarius."

André
Lees ook:
André Rieu kon tranen niet bedwingen bij zien eigen concert

Aan stoppen denkt hij echter geen moment. "Nee, natuurlijk niet. Ik voel me heel gezond, de concertzalen zitten vol. De mensen zijn enthousiast. Ik ga graag op tour met het orkest", zegt hij. "Samen onderweg, samen eten. We delen lief en leed. Hebben veel plezier samen. Lachen kun je niet faken."

André
Lees ook:
André Rieu over ongelukkige jeugd: 'M'n broer heeft ons gered'