Ga naar de inhoud
Entertainment

Flikken Maastricht verliest een van haar vaste gezichten

Flikken Maastricht Beeld © Marc de Blok

Moord en doodslag, chantagepraktijken, verdwijningen en drugszaken vormen in het pittoreske Maastricht het decor van 'Flikken Maastricht'. Volgens hoofdrolspeelster Angela Schijf (41) wordt het vijftiende seizoen extra bijzonder. Eén van hen keert namelijk niet meer terug...

"Jullie moeten maar gewoon gaan kijken"

In gesprek met Gijs Staverman bij NPO Radio 2, gaf de actrice vast een klein tipje van de sluier wat betreft het nieuwe seizoen. Zo staat haar personage Eva ook dit seizoen weer een hoop te wachten. "Ze is een kat met vele levens", aldus Angela. Voor romantiek is er deze keer geen tijd. "De romantiek is ver te zoeken dit jaar", verklapt ze. "Je doet het of je doet het niet. Dat gehannes altijd."

Nieuw seizoen Flikken Maastricht start met 'beste opening ooit'

00:32
Victor
Lees meer:
Victor over Flikken Maastricht: 'Dít konden we niet voorspellen'

Ook zal dit seizoen 'iemand die we al heel lang kennen' het veld ruimen. Wie dat is, dat wil ze nog niet kwijt. "Jullie moeten maar gewoon gaan kijken", is haar tip. Wel kan ze alvast melden dat het pas aan het einde van het seizoen staat te gebeuren.

De makers van de politieserie wisten een aantal seizoenen geleden de kijker ook al eens te verrassen. In 2018 werd hoofd-inspectrice Frieda Mechels (Ria Eimers) dood in haar tuin aangetroffen. Een complete mindfuck volgens trouwe kijkers: 'Enige wat bij me opkomt: WTF!' klonk het toen op social media.

Bijzonder
Lees ook:
Bijzonder cadeau voor cast Flikken Maastricht

Flikken Maastricht is iedere vrijdagavond om 20.25 uur te zien bij NPO 1.