Ga naar de inhoud
Entertainment

Waar kennen we de kandidaten van Wie is de Mol? eigenlijk van?

Beeld © Joy Hansson / AVROTROS

Ook dit jaar gaat weer een handjevol bekende Nederlanders op zoek naar de saboteur in het 21ste seizoen van 'Wie is de Mol?'. Alhoewel, bekend... Zelfs na de eerste aflevering is het nog niet helemaal duidelijk wie alle kandidaten precies zijn. Tijd voor een voorstelrondje.

Zoals gebruikelijk werden de kandidaten voorgesteld in de eerste aflevering, maar veel meer dan 'tv-maker' kregen we niet te horen. De bekendheid (of onbekendheid) van de kandidaten doet echter niets af aan de kijkcijfers. Ruim 3 miljoen kijkers zaten vorige week zaterdag voor de buis. Daarmee is het de best bekeken seizoensopener ooit. 

Splinter Chabot

Splinter is schrijver en bracht in 2020 zijn debuutroman Confettiregen uit, een autobiografisch verhaal over zijn coming-out en de weg ernaartoe. Waarschijnlijk heb je hem weleens aan tafel gezien als tafelheer bij De Wereld Draait Door in een van zijn opvallende pakken. De 24-jarige werd niet voor niets in 2019 uitgeroepen tot Best Geklede Man van het Jaar.

Ook heeft Splinter voor AVROTROS verschillende programma's gemaakt, zoals PROOST!, Splinter tussen de Regels, De Wereld van Morgen en Splinter in de Politiek. Hoewel de tv-persoonlijkheid op het moment geen ambitie heeft om de politiek in te gaan, was hij van 2017 tot 2019 de landelijke voorzitter van de jongerenorganisatie van de VVD. Splinter is de zoon van schrijver Bart Chabot.

WIDM-kandidaten
Lees ook:
WIDM-kandidaten blikken terug op eerste truc van de Mol

Charlotte Nijs

Voor kijkers van Hart van Nederland is de 32-jarige Charlotte een vertrouwd gezicht als politiek verslaggever. Haar journalistieke roots gaat ze ook gebruiken om de Mol te ontmaskeren. "Wie schrijft, die blijft", luidt dan ook haar motto. Charlotte werkte eerder ook voor 6 Inside en NU.nl.

Renée Fokker

Renée, die naar eigen zeggen 'best onhandig kan zijn', heeft met haar 59 jaar misschien een leesbril nodig, ze is nog lang niet van plan het rustiger aan te doen. Zo is ze momenteel te zien in de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, naar het boek van Daphne Deckers. In 2019 vervulde ze de rol van Astrid Holleeder in de voorstelling Judas. Ook schitterde ze in onder andere Overspel en Meiden van de Herengracht en werkte ze samen met onder meer Theo van Gogh.

Molactie
Ook leuk:
Molactie in Heel Holland Bakt zorgt voor hilarische reacties

Joshua Nolet

Misschien gaat bij Joshua Nolet (32) niet meteen een belletje rinkelen, maar als frontman van Chef'Special betreedt hij al jaren de hitlijsten. Zo hadden ze in 2014 met 'In Your Arms' een kneiter van een hit te pakken en in 2018 dansden we allemaal op 'Amigo'. De band gaf eerder uitverkochte concerten in de AFAS Live en Ziggo Dome en speelde op meerdere grote festivals, zoals Lowlands, Pinkpop en Sziget. 

Marije Knevel

De 33-jarige Marije Knevel mag dan misschien wel de dochter van voormalig EO-programmadirecteur Andries Knevel zijn, inmiddels timmert ze ook zelf hard aan de weg. Mede dankzij haar opvallende, felle coupe springt ze meteen in het oog. "Ik probeer mijn energie te doseren, maar dat lukt niet altijd. Ik ben echt kneiterenthousiast", aldus Marije.

De redhead is verbonden aan meer dan 25 televisieprogramma’s, waaronder RTL Boulevard, Koning Voetbal en Nick Battle. Vorig jaar dook ze ook op in het Net5-programma Ladies Night als socialmediadeskundige, een rol die ze momenteel vervult bij Shownieuws. Daarnaast is ze ook nog adjunct-hoofdredacteur van LINDA.nl.

Wie
Lees meer:
Wie is de Mol? trapt af met beste seizoensopener ooit

Erik de Zwart

De 63-jarige dj is al jaren te horen op de radio. Als klein jochie leerde hij zichzelf het vak en hij kwam via de ziekenomroep van het VU Ziekenhuis uiteindelijk bij Veronica terecht, waar hij vanaf 1989 de Top 40 op zowel radio als televisie presenteerde. "Het is een enorme uitdaging om kandidaat te zijn bij Wie is de Mol?" stelt Eric zichzelf voor.

Rocky Hehakaija

De liefde voor voetbal ontstond bij Rocky doordat ze met haar vader meeging naar zaalvoetbal. Inmiddels is ze 36 jaar en kan ze terugkijken op een succesvolle carrière in het voetbal. Zo wist ze het tot Jong Oranje te schoppen en was ze het enige vrouwelijke lid van Edgar Davids’ Street Legends, het beste straatvoetbalteam ter wereld. Ook is ze de eerste vrouwelijke straatvoetballer in het wereldberoemde voetbalspel FIFA.

WIDM-kijkers
Ook leuk:
WIDM-kijkers hebben medelijden met 'de nieuwe Ron Boszhard'

Lakshmi

Lakshmi is artiest, songwriter en theatermaker. Hoewel de carrière van de 27-jarige pas net begonnen is, heeft ze al twee albums en theatertours op haar naam staan. Haar muziek omschrijft ze zelf als dark electronic pop, met een mix van poëtische teksten en donkere violen en synths. Het is niet de eerste keer dat de zangeres op televisie te zien is, in 2013 deed ze al eens mee aan De beste singer-songwriter.

Florentijn Hofman

De 43-jarige beeldend kunstenaar Florentijn is het brein achter de reusachtige 'Rubber Duck', die de hele wereld overgaat. Hij maakte ook een 31 meter lange muskusrat van stro en een herdershond van 12 meter. Zijn enorme surrealistische werken zijn volgens de kunstenaar een ontmoetingsplek en gespreksstof ineen. Zijn laatste werk is de ‘Selfie Panda’. 

Lakshmi:
Lees ook:
Lakshmi: fans WIDM gaan van het nieuwe seizoen genieten

Elk seizoen gaat er uiteraard weer één kandidaat als eerste naar huis. Deze twijfelachtige eer ging deze keer naar Remco Veldhuis. RTL Boulevard sprak de zanger over zijn vroegtijdige exit. Dat gesprek zie je hieronder.

WIDM-afvaller Remco: 'Wilde niet de Mol zijn'

02:07