Ga naar de inhoud
Entertainment

Michiel Vos in alle staten in Jinek: 'Vrouw en kind nog in Capitool'

Michiel Vos Beeld © ANP

Heel de wereld keek gisteravond gespannen mee toen het protest van Trump-aanhangers voor het Capitool uitliep op een bestorming van het overheidsgebouw. Zo ook Amerika-kenner Michiel Vos (50), wiens schoonmoeder, vrouw en kind op dat moment in het pand waren en moesten vluchten.

"k heb al drie uur geen contact met ze gehad, want er is helemaal geen verbinding"

Michiel deed zijn verhaal gisteravond bij Jinek. De verslaggever was bij het Capitool in Washington om te vertellen hoe de zaken ervoor stonden. Toen bleek dat zijn schoonmoeder en Speaker of the House Nancy Pelosi, zijn vrouw Alexandra en hun zoontje zich op dat moment in het overheidsgebouw bevonden en moesten schuilen. "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", vertelde Michiel in de uitzending. 

Michiel
Lees ook:
Michiel Vos over hoe Donald Trump het Witte Huis gaat verlaten

Volgens Michiel gingen de demonstranten 'tot het gaatje' omdat ze 'boos zijn en qua uiterlijk ook niet horen in het keurige Washington'. Ook zijn gezin schrok van de bestorming. "Ik heb één paniekerig telefoontje van mijn vrouw gekregen: 'Het begint raar te worden, we moeten hier weg.' Zij zat in het kantoor met mijn schoonmoeder en zoon Paul. Zij waren daarbinnen, dus in die kamer waar later foto's werden genomen." Die foto's, gemaakt door Trump-aanhangers in Pelosi's kantoor waar haar computer nog openstaat door de haastige evacuatie, verschenen niet veel later op social media.

Michiel
Lees ook:
Michiel Vos: 'Hollywood is mede-schuldig aan racisme'

Nancy, Alexandra en Paul werden 'naar een soort militaire basis' gebracht, aldus Michiel. "Ik sta als een soort slechte toerist alleen buiten. Ik heb al drie uur geen contact met ze gehad, want er is helemaal geen verbinding. (...) Ik ben zeer verward en ik heb het ook nog nooit gezien. Dit is ook best wel gek en gaat ook echt te ver." Je kunt het fragment uit Jinek terugzien in de video hieronder. 

'Trump heeft mensen opgejut tot geweld'

09:00