Entertainment

Sterren kritisch over ingrijpen bij bestorming Capitool

07 januari 2021 09:21 Aangepast: 07 januari 2021 11:41

Verschillende sterren hebben zich op sociale media kritisch uitgelaten over de manier waarop werd ingegrepen bij de bestorming van het Amerikaanse Capitool. Volgens hen werd er veel harder opgetreden tijdens de Black Lives Matter-protesten van deze zomer.

"Denk eens aan het bloedbad als ze niet wit waren geweest"

"Vredige demonstranten tijdens BLM werden geslagen, bespoten met traangas, gearresteerd en op brute wijze behandeld, en nu de hoofdstad wordt bestormd is er nauwelijks machtsvertoon om het te stoppen?" schreef actrice Chloë Grace Moretz. "Dat zegt al genoeg." Onder meer Chris Evans sluit zich bij dat standpunt aan. "Denk eens aan het bloedbad als ze niet wit waren geweest", schrijft hij. Ook Ice-T denkt dat het er heel anders aan toe was gegaan als Black Lives Matter-protestanten hadden geprobeerd om het Amerikaanse Capitool te bestormen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse sterren 'woest' na Capitool-bestorming: 'Trieste dag'

Daarnaast beklagen sommigen zich ook over het feit dat de bestormers in de media demonstranten worden genoemd. "Schande dat het nieuws deze binnenlandse terroristen Trump-supporters noemen alsof het vreedzame mensen zijn die een president steunen. Dit zijn terroristen met vuurwapens!", schrijft Queer Eye-ster Karamo Brown. Ook filmproducent Shonda Rhimes ergert zich er aan de manier waarop sommige media naar de bestormers verwijzen. "Niet supporters. Niet relschoppers. Het woord is terroristen."

Honderden aanhangers van de huidige Amerikaanse president bestormden woensdagavond het Capitool, waar het Congres samenkwam om de verkiezingswinst van Joe Biden en Kamala Harris te bevestigen. Bij de bestorming kwamen vier mensen om het leven. Tot nu toe werden er 52 aangehouden.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore