Entertainment

RadioRing heeft voor eerste keer ook prijs voor podcasts

06 januari 2021 12:01 Aangepast: 06 januari 2021 13:38
Beeld © ANP

De stembussen voor de Gouden RadioRing, de prijs voor het beste radioprogramma van 2020 zijn woensdag geopend. Dit jaar kunnen mensen voor het eerst stemmen op de beste podcast, zo maakte AVROTROS bekend.

"Podcasts zijn niet meer weg te denken"

Net als in voorgaande jaren kunnen mensen stemmen op de Zilveren RadioSter Vrouw, de Zilveren Radioster Man, en de Gouden RadioRing. Daar is nu dus de Gouden Podcast aan toegevoegd. "Podcasts zijn niet meer weg te denken uit het huidige media- en radiolandschap en de populariteit ervan blijft maar stijgen. Daarom is besloten om deze nieuwe publieksprijs in het leven te roepen."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Wilfred Genee sleept Gouden RadioRing in de wacht

Het Gouden RadioRing Gala wordt ook dit jaar weer vanuit Theater Gooiland in Hilversum georganiseerd. Dit keer niet met een overvolle zaal en drukke loper, maar een avond met alleen presentator Rob Janssen, de genomineerden en de uitreikers.

Tijdens de uitreiking op 28 januari worden naast de vier publieksprijzen ook de winnaars van de Marconi Awards bekendgemaakt. Deze juryprijzen bestaan uit de Oeuvre Award, de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award. Via het YouTube-kanaal van AVROTROS is te zien wie er dit jaar met de prijzen naar huis gaan.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore