Entertainment

Nikkie de Jager vertelt over kankerdiagnose en verlies broertje

04 januari 2021 20:46 Aangepast: 04 januari 2021 20:46
Nikkie de Jager Beeld © ANP

In haar docuserie 'Layers of Me' vertelt Nikkie de Jager (26) openhartig over haar stiefbroertje Mikai, die in 2018 overleed aan de gevolgen van kanker. De YouTube-ster deelt het heftige traject dat zij en haar familie hebben doorgemaakt.

"Hij is de sterkste kleine man die ik ken"

Mikai voelde op zijn 12de 'een raar knobbeltje' achtertin zijn knie, vertelt Nikkie in de nieuwe aflevering van haar YouTube-docuserie Layers of Me. "Wij maakten er toen grapjes over", aldus de make-upgoeroe. "Je bent 12, wat kan dit nou zijn?" De familie van Nikkie zocht er niets achter, maar toen kwam het bericht. "Op kerstavond hoorden we dat het kanker was. Hij was zo optimistisch, zo sterk. Hij zei: oké, ik heb kanker, nu gaan we ertegen vechten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Nikkie de Jager blikt terug op bewogen jaar: 'Heeft me gebroken'

Nikkie laat weten dat Mikai 'nooit zeurde, nooit zei dat 'ie zich niet goed voelde'. "Als je het aan hem vroeg, antwoordde hij: het gaat goed. Hij is de sterkste kleine man die ik ken." De YouTuber erkent dat 'iedereen zijn eigen manier van met dingen omgaan' heeft. "Sommigen staan bij ieder pijnlijk moment stil, anderen focussen zich ergens anders op", legt ze uit. Nikkie stortte zich volledig op haar werk. "Ik deed er alles om het niet tot me te laten komen, want als dat zou gebeuren, dan trok ik het niet meer."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager geëmotioneerd door alle reacties op docu

"Je doet je best om het te negeren met werk. Hoe meer werk, hoe beter", gaat Nikkie verder. Maar dan komt het moment dat Mikai niet meer behandeld wil worden. "Hij zei: Ik wil alleen maar leuke dingen doen vanaf nu, zodat ik niet meer ziek in een bed hoef te liggen." In 2018 kwam hij te overlijden. "Op een bepaalde manier was het nodig om Mikai te verliezen om mijn prioriteiten op een rijtje te krijgen. Doordat ik een familielid ben verloren, ben ik wakker geschud."

Nikkies docu is gemaakt door haar beste vriendin Linda Hakeboom. Maar de documentairemaakster wilde het eerst eigenlijk niet doen. In de video hieronder zie je waarom. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore