Ga naar de inhoud
Entertainment

WIDM-kandidaten blikken terug op eerste truc van de Mol

Beeld © AVROTROS

De eerste aflevering van het 21e seizoen van 'Wie is de Mol?' is afgelopen zaterdag van start gegaan. In de allereerste opdracht werd een groot deel van de kandidaten direct om de tuin geleid door de Mol. In een bonusvideo op de site van het programma blikken de deelnemers terug op de eerste truc van de Mol.

"Ik voel me totaal niet schuldig"

In de eerste minuten van de aflevering werden de kandidaten verleid om 250 euro in te ruilen voor een joker. Die joker bleek uiteindelijk een spelkaart te zijn en niet eentje die te gebruiken is in Wie is de Mol? Drie kandidaten: Renée, Rocky en Marije konden de verleiding weerstaan en hielden hun geld. Even later konden zij wél een echte joker pakken. "Ik voel me totaal niet schuldig dat ik voor de joker ben gegaan", vertelt Marije achteraf. "Zeven mensen kozen voor de joker bij dat spel. Die 750 euro (van ons, red.) maakt dan ook niet meer uit."

Splinter vindt zelf dat hij de eerste opdracht slecht heeft gespeeld. "Want één, ik ben in de val van de Mol getrapt. Twee, ik heb uiteindelijk een keuze gemaakt die ten koste ging van de groep." Splinter heeft nu door dat je niet hebberig moet zijn in dit spel. "Je moet een beetje spelen met de handrem erop."

WIDM-kijkers
lees ook:
WIDM-kijkers hebben medelijden met 'de nieuwe Ron Boszhard'

Ieder seizoen gaat er uiteraard weer één kandidaat als eerste naar huis. Deze twijfelachtige eer ging dit keer naar Remco Veldhuis. RTL Boulevard sprak de zanger daarna over zijn vroegtijdige exit. Dat gesprek zie je hieronder.

Molloten
lees ook:
Molloten in de war: 'Geen Ludo Sanders in Wie is de Mol?'

WIDM-afvaller Remco: 'Wilde niet de Mol zijn'

02:07

Wie is de Mol? zie je elke zaterdag om 20:30 uur op NPO 1. De bonusvideo waarin de kandidaten reflecteren op de eerste opdracht zie je hier.