Entertainment

Nikkie de Jager blikt terug op bewogen jaar: 'Heeft me gebroken'

31 december 2020 02:14 Aangepast: 31 december 2020 11:09
Nikkie de Jager Beeld © Kris Pouw

In de laatste YouTube-video die Nikkie Tutorials, oftewel Nikkie de Jager (26), dit jaar online heeft gezet, laat de influencer zich uit over alles wat haar in 2020 is overkomen. Zo spreekt ze onder meer over haar veelbesproken coming out als transgender en komt ze ook terug op de overval in haar huis.

"Kijk maar even goed naar mij, je hebt me er niet onder gekregen!"

"Ik heb mijn coming out onder druk moeten doen, omdat ik gechanteerd werd. Ook had ik het gevoel dat alles wat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd onder mijn voeten wegzakte. Maar dat gebeurde gelukkig niet. Tegen de persoon die mij destijds chanteerde, wil ik nu zeggen: kijk maar even goed naar mij, je hebt me er niet onder gekregen!", aldus Nikkie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager geëmotioneerd door alle reacties op docu

Nikkie vertelde ook bang te zijn geweest dat haar coming out voortaan leidend zou zijn en er niet meer gekeken zou worden naar haar prestaties. "Ik had al best wel veel bereikt in mijn carrière, maar het feit dat ik mezelf uitte als transgender dreigde dat te overschaduwen. Het maakt niet uit wie of wat ik ben, ik wil beoordeeld worden op dat wat ik doe en niet omdat ik ineens 'Nikkie de transgender' ben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager bijzonder openhartig over haar pestverleden

Terugblikkend op 2020 noemt Nikkie haar coming out 'de beste dag van het jaar'. En het moment waarop zij, en haar vriend Dylan Drossaers, in hun eigen huis beroofd werden is het grootste dieptepunt. "Hoewel het feit dat ik gechanteerd werd om mijn coming out al vreselijk was, was de overval vele malen erger. Ik vreesde toen echt voor mijn leven. Terwijl ik met de chantage alleen voor mijn carrière vreesde."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

NikkieTutorials juicht om YouTube-succes van coming-outvideo

Het liefst had Nikkie het hele verhaal rondom de overval uit de pers gehouden. "Nu moet ik er steeds maar over blijven praten, wat dan ook weer herinneringen terugbrengt. Hoewel het goed bedoeld is, is de eerste vraag die mensen me nu vaak stellen: hoe gaat het met je na de overval? Dat is best wel heftig, omdat ik dat filmpje dan weer opnieuw in mijn hoofd blijf afspelen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore