Entertainment

Tim Douwsma houdt voet bij stuk: 'Ben geen virusgekkie'

30 december 2020 15:29
Tim Douwsma Beeld © ANP

Het viel Tim Douwsma (33) tegen hoe er gereageerd werd op de #Ikdoenietmeermee-actie. De podcast 'The Trueman Show' gaf hem een podium om zijn frustraties te uiten.

"Mensen met een ander geluid en die vragen stellen worden meteen in een hoekje gezet"

Tim en hele rits andere BN'ers lieten afgelopen september weten problemen te hebben met de coronamaatregelen en begonnen de actie #Ikdoenietmeermee. Het zorgde voor heel wat ophef en onenigheden. Hoewel de zanger wat milder is geworden in zijn opvattingen, staat hij nog wel achter zijn standpunt. "Ik ben heel lang discussies aangegaan met mensen", vertelt Tim in The Trueman Show-podcast. "Mensen die haaks staan op wat ik denk. Op een gegeven moment liep ik alleen maar gefrustreerd rond door mijn huis. Dat doe ik niet meer." 

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Tim Douwsma legt uit: 'Wil coronadebat aanwakkeren'

Het zit Tim vooral niet lekker dat hij geassocieerd wordt met een groep waar hij zichzelf niet bij wil plaatsen. "De polarisatie die gaande is en mensen in een hoek neerzetten omdat je kritisch bent en die je meteen afstempelen als gekkies… Daar heb ik heel erg moeite mee", verklaart hij. "Dat vind ik heel pittig." En daar zou de media ook schuldig aan zijn. "Ik vind dat er vanuit de media veel te weinig kritische noten zijn. Mensen met een ander geluid en die vragen stellen (...) worden meteen in een hoekje gezet."

In de video hieronder zie je hoe het ook weer zat met de #Ikdoenietmeermee-actie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Famke Louise kijkt met gemengde gevoelens terug op #ikdoenietmeermee

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore