Ga naar de inhoud
Entertainment

Peter R. de Vries zegt sorry na Masked Singer-optreden in Promenade

Beeld © ANP

Peter R. de Vries (64) was eerder deze week dé verrassing in de oudejaarsspecial van 'Promenade'. In het programma gaven ze een draai aan 'The Masked Singer' en niemand minder dan de misdaadverslaggever bleek in het pak van Ganesha te zitten. Hoewel het als grapje bedoeld was, zorgde het optreden voor flink wat ophef op social media.

"Ik wist toen niet dat dit een god is"

In Promenade was te zien hoe een masker van de Hindoestaanse god Ganesha werd gebruikt voor een parodie op The Masked Singer. Peter R. de Vries, die al eerder een gastoptreden in het programma had, ontmaskerde zichzelf als zanger.

Het optreden werd al snel op Twitter bekritiseerd. Ganesha is namelijk een god in het hindoeïsme. Hij is de god van kennis, wijsheid en geldt als beschermheilige van reizigers. 'Besef je wel dat je hiermee Hindoestanen en het hindoeïsme hebt beledigd?' valt er te lezen op het sociale medium. 'Dit is geen goede grap geweest', vult weer een andere hem aan. 'Dit is onnodig kwetsen en schofferend geweest.'

Peter
Lees ook:
Peter R. de Vries onthult zichzelf als Masked Singer-kandidaat

Peter zelf heeft op Twitter inmiddels zijn excuses aangeboden: 'Deze week deed ik als Masked Singer Ganesha mee aan een sketch in Promenade. Ik wist toen niet dat dit een god is.' Het is volgens Peter op geen enkel moment, van niemand bij het programma, de bedoeling een religie of volgelingen te bespotten of te kwetsen. 'Excuus als dat wel zo was'.

Masked
Bekijk ook:
Masked Singer-jury deelt hint over 'favoriet' Champagne

In RTL Boulevard sprak Peter over dit uitstapje, dat zie je hieronder.

Peter R. over deelname Masked Singer: 'Mijn verborgen talenten'

01:44