Entertainment

John de Mol en Facebook treffen regeling na bitcoin-advertenties

29 december 2020 09:54
John de Mol liet Jeroen Rietbergen 'alle hoeken van de kamer zien', maar stelde geen onderzoek in. Beeld © ANP

John de Mol (65) en Facebook hebben een regeling getroffen in hun geschil over de misleidende bitcoin-advertenties op het sociale platform. Dat laat Talpa weten. De mediamagnaat stapte eerder al naar de rechter om de advertenties aan te pakken.

"Nu een schikking is bereikt, is het voortzetten van de gerechtelijke procedure niet meer nodig"

De twee partijen hebben een minnelijke regeling getroffen, zo valt te lezen in het bericht. "In haar voortdurende strijd tegen dit soort advertenties blijft Facebook nieuwe en innovatieve manieren ontwikkelen om de misleidende advertenties beter van haar platformen te kunnen weren. Als gevolg van Facebooks technologie is het verschijnen van verdere misleidende John de Mol-advertenties voorkomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Talpa onderzoekt persoon die zich online voordoet als John de Mol

Eerder oordeelde de rechter al dat Facebook binnen vijf dagen na de uitspraak alle ongewenste advertenties waarin De Mol voorkomt moet verwijderen. Gebeurt dat niet, dan volgt een dwangsom van 10.000 euro per dag, met een maximum van 100.000 euro. "John de Mol en Facebook hebben tevens overeenstemming bereikt over een procedure die gevolgd wordt in het geval de misleidende advertenties toch weer zouden verschijnen. Nu een schikking is bereikt, is het voortzetten van de gerechtelijke procedure niet meer nodig."

Eerder dit jaar werd John de Mol ook al slachtoffer van nepadvertenties: toen werd hij zelfs doodverklaard. Hieronder zie je er alles over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore