Entertainment

John van den Heuvel: 'Laat me mijn werk niet afpakken'

28 december 2020 17:10 Aangepast: 28 december 2020 17:32
John van den heuvel Beeld © ANP

John van den Heuvel (58) wordt al drie jaar lang dag en nacht zwaar beveiligd. In een openhartig gesprek met Kaj Gorgels (30) in de podcast 'Effe Relativeren' vertelt de misdaadverslaggever dat het nooit went.

"Ik vind het abnormaal, maar we hebben ermee te dealen"

Dat antwoordt de journalist als hem wordt gevraagd naar zijn bijzondere leven. "Maar je vindt op een gegeven moment wel een bepaalde modus om daar mee om te gaan en je werk te kunnen blijven doen", gaat hij verder. "Ik ben niet een aantal jaren geleden begonnen met dit werk om de rest van mijn bestaan met beveiliging rond te lopen, maar als dat de consequentie is kun je daar heel ingewikkeld over doen, maar het is niet anders. Daar moet je mee dealen (...) Ik vind het abnormaal, maar we hebben ermee te dealen."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

John van den Heuvel over stand van zaken Marengo-proces

Na 30 jaar in het vak weet John dan inmiddels ook wel de risico's hij elke dag loopt: "Je gaat op mensen hun tenen staan die dat niet leuk vinden en anders reageren dan een boze politicus. Daar houd je rekening mee, maar het andere uiterste is dat mensen je daardoor - omdat je gewoon je werk doet - je proberen te vermoorden."

Toch heeft hij geen spijt van het pad dat hij bewandelt, want volgens de verslaggever zijn de mensen die hij helpt met zijn werk 'het allemaal waard'. John: "Die 10% die dan even minder leuk is, de dreiging en intimidatie, dat neem ik dan maar even op de koop." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John van den Heuvel trekt verhaal piratenmoord in twijfel

Al heeft die 10% een enorme invloed op zijn leven. "Er zijn fases dat je er echt flink van baalt, maar bij mij is het glas altijd halfvol en zie ik de positieve kanten meer dan de negatieve", vertelt hij. "Dat helpt je ook om door zo’n donkere periode te komen."

Om te ontspannen duikt John graag de sportschool in, wat 'enorm' helpt. Angst heeft hij niet, maar wel is hij soms boos - wat hem extra motivatie geeft. "Ik laat me dit werk niet afpakken en ga gewoon door."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore