Ga naar de inhoud
Entertainment

Nikkie de Jager bijzonder openhartig over haar pestverleden

Nikkie de Jager in 'Wie is de Mol?' Beeld © AVROTROS

Nikkie de Jager (26) is voor haar eigen documentaire 'NikkieTutorials: Layers Of Me', gemaakt door goede vriendin Linda Hakeboom (35), een tijdlang gevolgd. In de docu is de beautygoeroe bijzonder openhartig over de start van haar carrière en haar moeilijke jeugd.

"Het is écht begonnen als passie"

In de eerste aflevering zien we onder meer hoe Nikkie zich 24/7 bezighoudt met haar Instagram likes en views op haar YouTube-kanaal. De serie geeft een uniek kijkje achter de schermen van de bijzondere wereld waarin ze zich begeeft. "Wat tegenwoordig zo interessant is, is dat mensen meedoen om geld te verdienen of om beroemd te worden. Ik begon toen ik 14 jaar was en toen verdiende je er niks mee", vertelt ze. "Het is écht begonnen als passie."

Linda Hakeboom sloeg docu Nikkie de Jager eerst af

02:12
Op
Lees ook:
Op deze datum verschijnt documentairereeks Nikkie de Jager

Nikkie legt uit dat ze begon met make-up, omdat ze erg onzeker was over zichzelf. "Ik ben veel gepest. Om m'n lengte, gewicht, omdat ik anders ben. (…) Ik denk dat als je als kind iets anders bent, dan loop je achter. Dat gold wel voor mij." Volgens de YouTube-ster waren het vooral de jongens die haar te grazen namen. "De oudere jongens moesten mij altijd hebben. Ze noemde me dik varken, mislukkeling en noem maar op." Ook haar moeder komt aan het woord en vertelt dat ze vooral op haar kamer zat in deze periode. "Want daar kon ze zijn wie ze was."

"Ik pakte stiekem de camera van m'n moeder en begon", vertelt Nikkie over een van haar eerste video's. "Pesten zorgt ervoor dat je sneller opgroeit en ik was op zoek naar een uitlaatklep. En voor mij was dat het maken van make-up tutorials." Nu, jaren later, heeft Nikkie miljoenen volgers en fans en wordt ze gevraagd om samen te werken met grote sterren als Lady Gaga en Drew Barrymore.

NikkieTutorials
Lees ook:
NikkieTutorials juicht om YouTube-succes van coming-outvideo

De documentaire is de eerste Nederlandse YouTube Original en is elke maandag om 18:00 uur te zien op het videoplatform.