Entertainment

3FM-dj Sander Hoogendoorn had radiomoment van het jaar

27 december 2020 14:13 Aangepast: 27 december 2020 14:56
Beeld © ANP

De gelijktijdige uitzending van 'You'll Never Walk Alone' op ruim 180 radiostations in Europa is verkozen tot het radiomoment van het jaar. Dat werd zondag bekendgemaakt door Ron Vergouwen in 'De Perstribune' op NPO Radio 1.

"Het was een prachtig moment van verbroedering"

Het bewuste moment werd uitgezonden op vrijdag 20 maart. Om precies 08.45 uur draaiden meer dan 180 radiostations in ruim dertig landen in Europa - op initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn - het nummer 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & The Pacemakers. De actie was bedoeld om alle medewerkers in vitale beroepen een hart onder de riem te steken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sander Hoogendoorn: 'Voor 10.000 euro zet ik tattoo van Gommers'

"Het was een prachtig moment van verbroedering", aldus Vergouwen over de winnaar. "Het was een moment dat duidelijk maakte dat we wereldwijd in dezelfde crisis zitten en een goed voorbeeld van hoe de kracht van radio ten volle benut wordt", aldus de jury. "Dit is waar radio om draait", zegt Sander Hoogendoorn in een reactie. "Dat je beseft dat je samen naar de radio luistert."

Het moment is gekozen door mediadeskundige Vergouwen in samenwerking met dj's uit de middagprogrammering zoals Sander Lantinga, Domien Verschuuren en Henkjan Smits. Vorig jaar bestond de jury uit ochtend-dj's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore