Entertainment

'Vuurwerkshow' NPO vanuit Johan Cruyff ArenA

24 december 2020 10:57 Aangepast: 24 december 2020 12:00
Johan Cruijff Arena Beeld © ANP

Het aftelmoment en de 'vuurwerkshow' die plaatsvinden op oudejaarsavond in de Johan Cruyff ArenA worden tussen 23.50 uur en 00.10 uur uitgezonden op NPO1, NPO2 en BVN. Dat hebben de gemeente Amsterdam en de NPO donderdag gemeld.

Het evenement zou eerst worden gehouden op het Museumplein, maar burgemeester Femke Halsema van Amsterdam besloot dat, vorige week, te schrappen uit angst dat er ondanks het besloten karakter toch mensen op af zouden komen. Omdat de ArenA afgesloten is en het dak dicht blijft, bestaat dat risico daar niet. Buiten de Johan Cruijff ArenA zal er niets van het spektakel te zien zijn. De constructies en show worden zo gebouwd, dat het veld niet wordt gebruikt.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Zoontje Chantal Janzen vindt haar lijken op oude vrouw uit Titanic

Het evenement eindigt met 'electric fireworks': een combinatie van daverende knallen uit speakers en explosies van licht uit honderden bewegende LED-lampen en lasers op 20 meter hoge hangende constructies. Met ontelbare lichtcomposities, die speciaal voor de gemeente Amsterdam zijn ontworpen, wordt de ArenA zo "in vuur en vlam gezet".

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore