Entertainment

Dotan bedankt paus voor steun aan LHBTQI+-gemeenschap

24 december 2020 08:31 Aangepast: 24 december 2020 10:33
Dotan Beeld © ANP

Dotan (34) heeft paus Franciscus na zijn optreden in het Vaticaan persoonlijk bedankt voor zijn steun aan de LHBTQI+-gemeenschap. Dat heeft hij donderdag via zijn woordvoerder gemeld. De uitzending waarin de zanger voor de heilige vader speelt, is op kerstavond op de Italiaanse televisie te zien.

"Het was net alsof ik in een film zat. Ik zat daar ineens vooraan in die prachtige zaal"

"Het was net alsof ik in een film zat. Ik zat daar ineens vooraan in die prachtige zaal en werd met de andere artiesten persoonlijk bedankt door de paus voor het optreden. Ik ben heel blij dat ik hem persoonlijk heb kunnen bedanken voor de steun die hij heeft getoond voor de LHBTQI+-gemeenschap", aldus Dotan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Dotan vindt ontmoeting met Paus moeilijk te geloven

Paus Franciscus deed de afgelopen tijd een aantal opvallend progressieve uitspraken over homoseksuelen. Zo stelde hij in een documentaire dat gays ook het recht hebben een familie te vormen omdat ook zij 'kinderen van God' zijn, aldus Franciscus. Ook beklemtoonde de Argentijn dat overheden iets moeten regelen zodat partners van hetzelfde geslacht zich kunnen registeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder Dotan gekwetst door opmerking: 'Ik ben niet gevaarlijk'

Het Vaticaan haastte zich daarna overigens om te zeggen dat de kerkvader geen nieuwe leer binnen de Rooms-Katholieke Kerk verwoordde. Dotan zong voor de paus onder meer zijn hit 'There Will Be A Way'. De zanger kwam vorig jaar zelf uit de kast.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore